Sari direct la conținut

Viile SC „Agrozooviticola Seuca” mustesc de interesele PSD

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Aproape 300 de hectare de podgorie cultivate cu vita-de-vie nobila din Mures au fost lasate in paragina de SC „Agrozooviticola Seuca” SA, firma cumparata in anii trecuti prin interpusi de Culita Tarata, supranumit „baron PSD”. Suprafata reprezinta 30 la suta din culturile de vita-de-vie din judet.

Social-democratul a atras in afacere si alte nume importante din PSD printre care fostul deputat muresean Tiberiu Sbarcea, care a primit cadou 1 la suta din actiuni, fostul lider al organizatiei din Tarnaveni, Vasile Chisu, care a primit aceeasi recompensa din partea patronului, dar si ginerele lui Sbarcea, care a primit, la randul sau, 1 la suta din actiunile firmei.

Astfel, in momentul in care s-a ivit ocazia, Tarata a fost faultat chiar de colegii lui de partid. Acest lucru s-a petrecut in momentul in care social-democratul nu si-a achitat datoriile fata de stat si a pierdut facilitatile pe care le-a primit gratie posturii sale la data privatizarii SC „Agrozooviticola Seuca”.

In aceste conditii, Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP), la conducerea careia se afla Lucian Savu (PSD), a cerut in instanta falimentul firmei.

Desi procesul ar fi trebuit sa aiba loc la Targu-Mures, Tarata a obtinut, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, stramutarea cauzei la Piatra Neamt, unde acum se asteapta o sentinta. „In cateva zile vom afla daca societatea intra sau nu in faliment”, a declarat lichidatorul judiciar Teodor Ignatie.

Acesta a participat, ieri, la ultimul termen din procesul de lichidare al SC „Agrozooviticola Seuca” SA la Piatra Neamt. Coincidenta sau nu, tot ieri, directorul Directiei Agricole Mures, Naznan Jeno, a atras atentia asupra faptului ca pierderile inregistrate de pe urma abandonarii podgoriilor de catre Culita Tarata se ridica la circa 15 miliarde lei.

Mai mult, Naznan a adaugat ca terenurile cultivate cu vita-de-vie sunt compromise si ca refacerea unui hectar de vita-de-vie nobila costa peste 20.000 de euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro