Sari direct la conținut

„Culmea cinismului și a inumanității”. Un coleg de partid cu Putin îi cere demisia unui deputat după un mesaj transmis din Mexic

HotNews.ro
Andrei Turchak alături de Dmitri Medvedev la o petrecere a partidului Rusia Unită, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Andrei Turchak alături de Dmitri Medvedev la o petrecere a partidului Rusia Unită, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Andrei Turchak, secretarul consiliului general al Rusiei Unite, partidul care îl susține pe președintele Vladimir Putin, a cerut demisia lui Maxim Vasiliev, deputat în Duma regională din Kursk, după ce a transmis un mesaj video cu urări de Anul Nou din Mexic, potrivit publicației independente The Moscow Times. De asemenea, el a sugerat ca soția sa, Svetlana Vasilieva, care lucrează în administrația orașului Kursk, să demisioneze, motivând că nu este o perioadă bună pentru vacanțe exotice când regiunea aflată la granița cu Ucraina este în mijlocul războiului.

Turchak a precizat că, într-un moment în care Rusia este în război cu Ucraina și locuitorii din regiunea de frontieră Kursk sunt sub amenințarea focului, „unii deputați ai poporului își permit să își încălzească fundurile în stațiuni calde din străinătate, bând bere și înregistrând videoclipuri nepotrivite”.

Secretarul consiliului general al Rusiei Unite a catalogat gestul deputatului rus drept „culmea cinismului și a inumanității”.

„Ceea ce ar trebui să facă acest cuplu de „turiști” la întoarcerea din însoritul Mexic este să renunțe de bună voie la mandatul de parlamentar. Nu știu ce îi va împinge pe Vasiliev la această decizie – fie că e vorba de barosul lui Wagner sau de șutul lui Starovoit (guvernatorului regiunii Kursk, n.r.), fie de conștientizarea faptului că sunt nesemnificativi, dar sper că după sărbătorile de Anul Nou, rândurile deputaților din Kursk se vor subția”, a declarat Turchak.

Guvernatorul regiunii Kursk, indignat de mesajul deputatului

Anterior, Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk, și-a exprimat indignarea față de acțiunile deputaților Vasiliev.

„Trăim într-o regiune de frontieră, iar acest lucru impune cerințe suplimentare pentru activitatea și comportamentul tuturor autorităților, și cu atât mai mult pentru reprezentanții aleși ai poporului”, a spus el.

Potrivit lui Starovoit, Vasiliev a fost ales ca deputat independent, astfel că nu poate fi supus unor „măsuri disciplinare” pe linie de partid, dar „etica comportamentului său va fi evaluată de comisia competentă a Dumei regionale”. Soția lui Vasiliev, în calitate de membră a Rusiei Unite, va răspunde în fața partidului, a adăugat guvernatorul.

Vasiliev a declarat pentru publicația Podyem că nu are de gând să demisioneze după ce a fost criticat de guvernatorului regiunii Kursk și de Turchak.

Deputatul rus a precizat că a înregistrat în glumă clipul video, când a fost în vizita la cumnatul său care locuiește în Mexic, iar imaginile ar fi ajuns în mâinile unui ucrainean cu care a fost prieten înainte de război, ca mai apoi să le facă publice pe internet.

Urmărește ultimele evoluții din a 319-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro