Sari direct la conținut

Mai multe străzi din Iași au fost inundate după o ploaie puternică. Traficul rutier se desfășoară cu dificultate

HotNews.ro
Mai multe străzi din Iași au fost inundate după o ploaie puternică. Traficul rutier se desfășoară cu dificultate
Inundații în municipiul Iași Foto: captură video

Mai multe străzi din municipiul Iaşi au fost inundate, joi, circulaţia rutieră desfăşurându-se cu greutate pe unele artere. Echipe ale Primăriei Iaşi intervin pentru a elimina efectele ploii abundente. Una din cele mai grave situaţii s-a înregistrat pe şoseaua care leagă municipiul Iaşi de Tomeşti, traficul desfăşurându-se cu mare greutate, relatează News.ro

Precipitaţiile abundente de joi au afectat traficul rutier din Iaşi, mai multe străzi fiind inundate. Au fost semnalate probleme în Zona Industrială, dar şi în cartierele Tătăraşi, Gară, Galata şi Mircea cel Bătrân.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a anunţat că a dispus tuturor direcţiilor şi societăţilor comerciale din subordine să ia măsuri de urgenţă pentru eliminarea efectelor negative ale ploii abundente.

„Traficul rutier s-a desfăşurat în condiţii de ploaie intensă. Am solicitat ApaVital SA să ia măsuri pentru eficientizarea reţelei de canalizare, pe care o gestionează. Astfel, ApaVital SA şi Administraţia Bazinală Ape Prut-Bârlad au deschis stăvilarele de pe râul Bahlui, efectul fiind mai buna funcţionare a canalizărilor din zonele joase, de unde reducerea acumulărilor de apă. Salubris SA este pregătită să cureţe străzile şi trotuarele de resturi şi aluviuni, Servicii Publice SA să înlăture arborii căzuţi, iar Citadin SA să intervină pentru reparaţii de urgenţă la carosabil şi borduri”, a precizat edilul Mihai Chirica.

Echipele Poliţiei Locale patrulează în întreg municipiul şi raportează direcţiilor şi societăţilor municipalităţii, dar şi altor instituţii ale statului problemele existente în oraş.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis că ploile torențiale și vijeliile vor cuprinde mare parte din țară, începând de joi după-amiază.

INTERVIURILE HotNews.ro