Sari direct la conținut

A doua alertă cu bombă într-o zi la Timişoara / De data aceasta, alerta a vizat o multinaţională

HotNews.ro
Apelare 112, Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia
Apelare 112, Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Un nou apel la numărul de urgenţă 112 a anunțat, luni seară, prezenţa unui dispozitiv explozibil la compania multinaţională Continental Automotive din Timişoara, relatează News.ro. Alerta vine după ce, luni după-amiază un bărbat de 50 de ani a sunat tot la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa prezenţa unei bombe la Hotel Continental din apropierea centrului oraşului.

Poliţiştii, jandarmii şi lucrători ai SRI intervin luni seară la compania multinaţională Continental Automotive din Timişoara, după ce un apel la numărul de urgenţe 112 anunţa prezenţa unui dispozitiv explozibil.

O unitate de producţie din cadrul companiei va fi evacuată.

Pirotehniştii urmează să facă verificări pentru a vedea dacă nu cumva au de-a face tot cu o alarmă falsă, aşa cum a fost iă cazul hotelului din centrul Timişoarei mai devreme.

Luni după-amiază un apel la numărul de urgenţă 112 anunţa prezenţa unei bombe într-un hotel aflat în apropierea centrului Timişoarei. Imediat oamenii din hotel au fost evacuaţi, iar la faţa locului au intervenit poliţişti, jandarmi şi lucrători SRI care au căutat dispozitivul. Căutările au fost în zadar, forţele de ordine şi-au dat seama că este vorba despre o alarmă falsă.

Elena Lasconi a anunțat luni seară că era cazată la acel hotel, aflându-se printre cei care au fost evacuați.

„E alarmă cu bombă la hotelul la care sunt cazată în Timișoara de vineri și până mâine (marți, n.r.). Eu acum sunt în afara hotelului. Există un coleg care a rămas în camera de hotel și a fost scos de urgență în jurul orei 6 fără zece (17.50, n.r.), iar acum e plin de forțe de ordine”, afirmă Elena Lasconi într-o postare video intitulată „Alarmă cu bombă la hotelul în care am fost cazată, de vineri, în Timișoara. Sperăm că a fost o glumă proastă”.

Poliţiştii l-au identificat rapid pe apelant, un bărbat de 50 de ani, care a fost amendat cu 4.000 de lei pentru apelarea nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112. Acesta a fost dus şi la Clinica de Psihiatrie din Timişoara, pentru un control de specialitate.

INTERVIURILE HotNews.ro