Sari direct la conținut

A fost aprobată vânarea a 400 de şacali din Rezervaţia Deltei Dunării în acest an

HotNews.ro
Șacal auriu în Delta Dunării, Foto: Mario Cea Sanchez / AP / Profimedia
Șacal auriu în Delta Dunării, Foto: Mario Cea Sanchez / AP / Profimedia

Un număr de 400 de şacali vor fi extraşi în acest an din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, a anunţat Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), iar primăriile localităților pe raza cărora va avea loc această acţiune vor fi anunţate cu cel puţin două zile înainte de începerea operaţiunii.

ARBDD a informat marți, într-un comunicat pe Facebook, că a fost semnat noul contract pentru extragerea controlată a șacalilor din Rezervația Biosferei Delta Dunării.

„Urmare a informărilor înaintate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, privitor la situația actuală a șacalilor din cuprinsul Rezervației, s-a primit aprobarea pentru extragerea a 400 de exemplare din această specie în cursul anului 2023”, anunță instituția.

Potrivit sursei citate, a fost semnat deja Contractul de Servicii privind îndepărtarea/recoltarea controlată de șacali din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Tulcea.

Astfel, arată ARBDD, „având în vedere plângerile populației locale cu privire la pagubele provocate de exemplarele de șacali, studiile recente, cartarea distribuției și evaluările numerice, extragerea se va efectua atât în proximitatea localităților cât și în ecosistemele naturale aflate pe teritoriul administrativ al comunelor: Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, C.A.Rosetti, Maliuc, Crișan, Sulina, Caraorman, Nufăru, Beștepe, Mahmudia, Murighiol, Sf. Gheorghe”.

Administraţia Deltei Dunării precizează că extracția de șacali se va face conform unui program săptămânal, cu înștiințarea UAT-urilor unde se va efectua acțiunea, cu cel puțin 48 ore înainte.

„Pot participa și vânători cu toate documentele valabile (permis de armă, permis permanent de vânătoare, asigurare) care locuiesc în RBDD”, mai precizează instituția.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro