Sari direct la conținut

Accident grav în Spania: un autocar plin cu muncitori s-a răsturnat la intrarea într-un tunel, lângă Barcelona

HotNews.ro
Accidentul din Pineda de Mar. Foto: Contul oficial de X al poliției catalane
Accidentul din Pineda de Mar. Foto: Contul oficial de X al poliției catalane

Un autocar s-a răsturnat marți, la intrarea într-un tunel din Pineda de Mar, pe drumul C-32 de lângă Barcelona. Pasagerii sunt angajați ai Inditex care se îndreptau spre fabrica la care lucrau, în Toreda, Barcelona, conform publicației spaniole El Pais. 33 de persoane au fost rănite, dintre care trei sunt în stare foarte gravă

Toți pasagerii au putut fi evacuați, cu excepția șoferului, care a rămas blocat și a necesitat intervenția echipelor de urgență pentru salvare, au anunțat autoritățile spaniole imediat după accident. Potrivit informațiilor lor, 33 de oameni au suferit răni, iar trei dintre ei sunt în stare critică și au fost transportate cu elicopterul la spital.

În autobuz se aflau aproximativ 45 de persoane, angajați ai unei fabrici de textile Inditex, compania care deține brandurile Zara, Bershka, Pull&Bear și altele. 

Conform operatorului de transport, Monbus, primele date indică faptul că autocarul a ieșit de pe șosea și s-a lovit de marginea tunelului.

Autocarul s-a înfipt în partea de sus a tunelului. Foto: Contul oficial de X al poliției catalane

Potrivit primarului din Pineda de Mar, Xavier Amor, un spital mobil a fost improvizat într-o sală de sport. Aici au fost tratați deja o parte dintre pacienții cu răni ușoare. 

Poliția catalană a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul.

Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) nu au putut preciza, pentru moment, dacă sunt cetățeni români printre victimele accidentului, susținând că încă investighează incidentul. 

Serviciul Catalan de Trafic a cerut șoferilor să evite pentru câteva ore circulația pe C-32 și nu a exclus posibilitatea ca închiderea drumului să se prelungească până miercuri. „Îndepărtarea va fi complexă și foarte dificilă”, a subliniat directorul serviciului. Catalonia se află într-una dintre perioadele de maxim trafic rutier, în plin sezon estival, iar conform SCT, circulația este mai intensă comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

INTERVIURILE HotNews.ro