Sari direct la conținut

Actorul Sebastian Stan se întoarce de la Hollywood să producă un film românesc / Despre ce va fi „Malul vânăt”

HotNews.ro
Sebastian Stan in „Sharper” un film lansat anul acesta pe Apple TV, Foto: LMK / Landmark / Profimedia Images
Sebastian Stan in „Sharper” un film lansat anul acesta pe Apple TV, Foto: LMK / Landmark / Profimedia Images

Actorul român stabilit în SUA Sebastian Stan va fi unul dintre producătorii filmului „Malul Vânăt” (Blue Banks), lungmetrajul de debut al regizoarei române Andreea Cristina Borțun, relatează revista Variety.

Malul vânăt va spune povestea Laviniei, o mamă singură care încearcă să își creeze o viață mai bună pentru ea și fiul ei de 13 ani într-un sat sărac românesc.

„Ea este impulsivă, predispusă să înțeleagă greșit situațiile și nesigură cum să iubească. Dar fiul ei, aflat la pragul dintre copilărie și adolescență, are nevoie de mama sa mai mult decât oricând iar relația lor va fi testată de-a lungul a 4 anotimpuri”, descrie revista Variety viitorul lungmetraj.

Sebastian Stan, care s-a născut la Constanța în 1982 și a emigrat în SUA alături de mama sa după divorțul părinților, a devenit un nume cunoscut la Hollywood grație interpretării rolului lui Bucky Barnes (Winter Soldier) în filmele din Universul Cinematografic Marvel.

Anul trecut el a jucat rolul lui Tommy Lee, fostul toboșar al trupei Rock Motley Crue, în Pam & Tommy, o mini-serie originală a Hulu despre căsnicia zbuciumată a acestuia cu fostul fotomodel și vedetă din Baywatch, Pamela Anderson.

Acest rol i-a adus nominalizări la Premiile Emmy, Premiile Criticilor American de Film și Globurile de Aur.

Ce spune Sebastian Stan despre filmul românesc pe care îl va co-produce

Stan, care a cunoscut-o pe Borțun pentru prima oară la Cannes în 2021, a declarat că scenariul pentru Malul vânăt l-a impresionat pe plan personal.

„Această poveste mi-a vorbit cu adevărat la un nivel personal profund dat fiind faptul că și eu am fost crescut de o mamă singură și am trăit în 3 țări diferite de la o vârstă timpurie, mama mea fiind hotărâtă să îmi găsească siguranță și o viață mai bună în afara României comuniste”, a declarat el.

„Când Andreea mi-a vorbit despre poveste am fost imediat atras de ea”, a mai spus el, adăugând că în copilărie nu și-a putut da seama de toate sacrificiile făcute de mama sa și impactul acestora asupra vieții lor.

„Am înțeles personajele, călătoria lor, lupta interioară împotriva instinctului primar cu care ne naștem, și în special miezul relației mamă-fiu sfâșiate”, a adăugat el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro