Sari direct la conținut

Admitere la facultate 2024. Aproape 8.000 de locuri la buget la Universitatea București

HotNews.ro
Universitatea din București, Foto: AGERPRES
Universitatea din București, Foto: AGERPRES

Universitatea din București (UB) a anunțat luni că scoate la concurs, pentru sesiunea de vară a admiterii 2024, aproape 8.000 de locuri la buget și alte aproape 11.300 de locuri la taxă.

Pentru programele de licență și masterat, sesiunea de vară a concursului de admitere la facultățile UB se desfășoară în perioada 1 – 26 iulie, iar data-limită de afișare a rezultatelor este 31 iulie. Fiecare facultate are propriul calendar care este cuprins în perioadele menționate, iar datele pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților.

Pentru studiile de licență, Universitatea din București are, la cele 19 facultăți, 4.680 de locuri la buget, iar pentru masterat – 3.190 de locuri la buget.

Școlile doctorale ale UB, care vor organiza admitere în perioada 2 – 16 septembrie 2024, scot la concurs 340 de locuri la buget, dintre care 163 de locuri sunt cu bursă.

Din totalul locurilor scoase la concurs, 81 sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 129 sunt destinate absolvenților de licee situate în mediul rural și alte 76 de locuri sunt alocate candidaților de etnie romă. Candidații proveniți din sistemul de protecție socială pot aplica pe cele 34 de locuri la licență destinate lor, în timp ce persoanele cu cerințe educaționale speciale pot candida pe cele 25 de locuri care le-au fost alocate. Alte 50 de locuri bugetate sunt destinate candidaților care își doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de masterat didactic derulate de Universitatea din București, conform UB.

Detalii cu privire la numărul de locuri la buget și cu taxă scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile pe site-ul admitere.unibuc.ro. De asemenea, mai multe informații cu privire la procesul de admitere pot fi consultate pe website-urile și pe paginile de pe conturile de socializare ale celor 19 facultăți ale UB.

Sesiune specială de admitere și burse de performanță pentru olimpicii și sportivii care aleg Universitatea din București

Universitatea din București organizează o sesiune de admitere specială pentru olimpicii internaționali și sportivii medaliați la competiții europene și mondiale pentru sporturile olimpice și șah și la jocurile olimpice și paralimpice, anterior organizării sesiunii de admitere pentru toți candidații. Aceștia se vor înscrie la nivel de universitate la adresa de e-mail admitere.olimpici@g.unibuc.ro, conform calendarului special stabilit și disponibil pe site-ul admitere.unibuc.ro.

De asemenea, Universitatea din București acordă burse elevilor și studenților medaliați cu aur, argint sau bronz la olimpiadele științifice și competițiile internaționale care optează să-și continue studiile într-una dintre cele 19 facultăți ale UB. Bursele se adresează medaliaților la jocuri olimpice, campionate mondiale și europene, campionate mondiale universitare pentru sporturile olimpice și șah, inclusiv cele organizate pentru persoanele cu dizabilități.

Taxa de înscriere la Universitatea București poate fi achitată online

Universitatea din București oferă atât posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro, cât și posibilitatea de înscriere online la concursul de admitere.

INTERVIURILE HotNews.ro