Sari direct la conținut

Aeroportul din Milano va purta numele lui Berlusconi, anunță Matteo Salvini: „În memoria prietenului meu, Silvio, care va fi mereu cu noi”

HotNews.ro
Principalul aeroport din Milano va purta numele fostului premier italian și magnat din domeniul afacerilor Silvio Berlusconi, a declarat vineri ministrul transporturilor din Peninsulă, Matteo Salvini, potrivit Reuters.
Aeroportul din Milano va purta numele lui Berlusconi, anunță Matteo Salvini: „În memoria prietenului meu, Silvio, care va fi mereu cu noi”
Fostul premier italian Silvio Berlusconi sosește la aeroportul Ciampino, lângă Roma, pe 25 martie 2014. Sursa foto: Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

Berlusconi, care a murit anul trecut la vârsta de 86 de ani, a condus patru guverne din fruntea partidului său de centru-dreapta Forza Italia și a fost una dintre cele mai controversate figuri ale Italiei din epoca modernă, provocând puternice diviziuni la nivel social.

Vorbind în cadrul unei confeințe de presă în sudul Italiei, Salvini a spus că autoritatea aviației civile a aprobat o solicitare din partea regiunii Lombardia, care înconjoară orașul Milano, considerat capitala financiară a țării, de a redenumi aeroportul Malpensa în onoarea lui Berlusconi.

„Având în vedere că decizia finală aparține ministrului transporturilor, chiar cred că această propunere va fi implementată”, a declarat Salvini, liderul partidului de dreapta Liga și un aliat de lungă durată al lui Berlusconi.

„În memoria prietenului meu Silvio, un mare om de afaceri, un mare cetățean milanez și un mare italian”, care „va fi mereu cu noi”, a scris ulterior Salvini într-un mesaj publicat pe platforma de socializare X, deasupra unei fotografii cu Berlusconi și aeroportul Malpensa.

La începutul acestei săptămâni, autorităţile italiene au anunţat capturarea a şase tone de „precursori” chimici proveniţi din China şi care ar fi urmat să permită producţia a zeci de milioane de pastile MDMA, precum ecstasy, la o valoare totală de vânzare cu amănuntul estimată la 630 de milioane de euro. Captura a fost realizată chiar pe aeroportul Malpensa. Încărcătura urma să treacă printr-o întreprindere al cărei sediu se află la Milano şi depozitele la Varese, în aceeaşi regiune Lombardia, înainte de a fi expediată către Olanda.

INTERVIURILE HotNews.ro