Sari direct la conținut

Ai un telefon Android vechi? Nu vei mai putea să te loghezi pe el în contul de Google începând cu luna septembrie / Gmail, Youtube, Maps, printre serviciile afectate

HotNews.ro
Google Android, Foto: Spvvkr, Dreamstime.com
Google Android, Foto: Spvvkr, Dreamstime.com

Google va opri complet serviciile sale pentru telefoanele foarte vechi ce folosesc sistemul de operare Android, anunță Mashable.

Însă nu îți fă griji, telefonul Samsung pe care l-ai cumpărat în urmă cu 3 ani va continua să funcționeze.

Google a luat măsura pentru telefoanele cu adevărat antice – cele care rulează pe un Android 2.3.7 sau mai vechi.

Asta înseamnă că e vizat sistemul de operare Android Gingerbread care a fost lansat în urmă cu peste un deceniu, în decembrie 2010, și cele mai vechi decât acesta.

Însă ținând cont că miliarde de telefoane ce folosesc sistemul Android au fost vândute, numărul utilizatorilor ce vor fi afectați nu va fi probabil nesemnificativ.

Vestea a fost anunțată chiar de Google într-un document de suport tehnic:

„Ca parte a eforturilor noastre continue de a asigura siguranța utilizatorilor, Google nu va mai permite logarea cu dispozitive Android care rulează pe Android 2.3.7 sau sisteme mai vechi începând cu 27 septembrie, 2021”.

„Dacă vă logați în dispozitivul dumneavoastră după 27 septembrie, s-ar putea să primiți erori privind numele de utilizator sau parola când încercați să folosiți produse Google și servicii ca Gmail, Youtube și Maps”, adaugă documentul.

Ținând cont de cât de integrate sunt aplicațiile și serviciile Google dispozitivelor Android, pentru mulți utilizatori această măsură va face telefonul practic inutil.

Însă există și o umbră de speranță pentru nostalgici: dacă dispozitivul poate fi actualizat la o versiune mai nouă de Android (de la 3.0+ în sus) acesta va putea să scape de trista soartă.

Dar este important de menționat că oricum nimeni nu ar trebui să folosească un dispozitiv atât de vechi din motive de securitate – erorile și problemele se acumulează în timp și crește probabilitatea ca dispozitivul să fie infectat cu malware.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro