Sari direct la conținut

Alegeri locale 2024. La a cincea numărare a voturilor, candidatul PNL la Primăria Costinești a câștigat la diferență de un vot

HotNews.ro
Buletin de vot introdus în urnă, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Buletin de vot introdus în urnă, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Răsturnare de situație la Primăria Costinești. Deși inițial candidatul PSD, Dumitru Jeanu, actualul edil, a fost dat câștigător, la a cincea numărare a voturilor a fost declarat victorios, în cele din urmă, contracandidatul său, liberalul Gheorghe Mechenici. În ambele cazuri a fost vorba de o diferență de doar un vot. Mai multe cereri de anulare a alegerilor de la Costineşti au fost depuse la BEJ și BEC.

Reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie Costineşti au declarat, miercuri, pentru News.ro, în urma renumărării de marţi a buletinelor de vot candidatul PNL Gheorghe Mechenici a obţinut cu un vot în plus. Aceste rezultate au fost transmise către Biroul Electoral Judeţean Constanţa.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Constanţa, Vlad Jipa, a afirmat că la Costineşti sunt trei buletine nule care au fost considerate valabile, pentru primar, cinci buletine nule considerate valabile, pentru Consiliul Local. De asemenea, la Costineşti au votat doi cetăţeni din Ucraina deşi nu aveau acest drept.

Vlad Jipa a precizat că există mai multe solicitări depuse pentru anularea alegerilor de la Costineşti, inclusiv la Biroul Electoral Central.

Totodată, purtătorul de cuvânt al BEJ Constanţa a afirmat că la Costineşti există posibilitatea renumărării voturilor şi pentru alegerile europarlamentare.

„La secţia de votare 417 din Costineşti s-au întâmpinat probleme mari la procesul verbal pentru alegerile europarlamentare. Practic au adus alt proces verbal faţă de ce au fotografiat şi introdus în tabletă, cu alte valori inclusiv la rezultate. Preşedinta secţiei de votare 417 a fost convocată la Biroul Electoral Judeţean şi există posibilitatea unei renumărări”, a explicat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean.

La Costineşti a avut loc, marţi, cea de-a cincea numărare a voturilor. În prima fază, câştigător a fost Dumitru Jeanu de la PSD, actualul primar, la o diferenţă de un singur vot faţă de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici, de la PNL.

După renumărarea buletinelor, candidatul liberal avea mai multe voturi, dar decizia a fost contestată de adversarul său politic.

De asemenea, o altă numărătoare a voturilor a arătat că este egalitate între cei doi candidaţi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro