Sari direct la conținut

Alegeri SUA Trump a lasat de inteles ca exista posibilitatea de a nu accepta rezultatul alegerilor

HotNews.ro
Trump si Clinton, Foto: Captura YouTube
Trump si Clinton, Foto: Captura YouTube

Dupa o lunga campanie, milioane de americani au votat, marti, pentru a-si alege urmatorul presedinte. Sondajele de opinie au aratat ca democrata Hillary Clinton se bucura de un avans in fata republicanului Donald Trump. Intr-o lupta axata pe caracterul candidatilor, Clinton (69), fost secretar de stat al SUA si Trump (70), un om de afaceri din New York, s-au acuzat reciproc de incapacitatea de a conduce SUA si de a face fata unor provocari ce ar putea aparea, precum redresarea economica dificila, militantii islamisti si ascensiunea Chinei, relateaza Reuters.

Asa cum a facut si in timpul campaniei, Trump a lasat de inteles si pe ultima suta de metri ca exista posibilitatea de a nu accepta rezultatul alegerilor, declarand ca ar fi vazut rapoartele de nereguli de vot.

Clinton aspira la titlul de prima femeie presedinte din SUA. Aceasta a votat marti dimineata la o scoala generala, situata in apropierea casei sale din Chappaqua, New York.

Trump a fost primit cu un amestec de urale si huiduieli la o scoala din Manhattan, unde a ales sa voteze.

Conform ultimului sondaj Reuters/ Ipsos -sondaj de opinie national de urmarire inainte de ziua alegerilor- Clinton (44%) il conduce pe Trump (39%).

Trump s-a bucurat de toata drama campaniei prezidentiale, dar lumina reflectoarelor nu a fost intotdeauna aliatul sau. Aparitia unui film in care acesta batjocoreste femeile i-a deteriorat campania si l-a lasat in defensiva.

Clinton, cu o reputatie pentru pastrarea secretelor, a avut parte de mai multe lovituri, printre care se numara acuzatia de manipulare de informatii clasificate. Cu doua zile inainte de alegeri, directorul FBI, James Comey, a confirmat faptul ca aceasta nu se va confrunta cu acuzatii penale.

Coechipierul lui Trump este Mike Pence, guvernatorul din Indiana, pe cand Clinton se bazeaza pe senatorul Tim Kaine din Virginia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro