Sari direct la conținut

Alina Gorghiu o acuză pe Elena Lasconi că bagatelizează victimele violenței domestice: Mă așteptam ca o femeie, candidat la prezidențiale, să dea dovadă de empatie

HotNews.ro
Alina Gorghiu, Foto: Agerpres
Alina Gorghiu, Foto: Agerpres

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, spune că mesajul șefei USR, Elena Lasconi, în care îi compară pe liberali cu niște amante bătute dacă nu semnează moțiunea de cenzură împotriva guvernului Ciolacu este toxic. „Ideea că victimele suportă violența din interes material este profund deplasată”, spune Gorghiu. 

Gorghiu spune că dintre cele 87.565 de cazuri de violență domestică înregistrate de Poliția Română în 2024, majoritatea covârșitoare sunt de violență împotriva femeilor, iar prin mesajul său, Lasconi bagatelizează acest fenomen și jignește victimele violenței domestice. 

Mesajul integral al Alinei Gorghiu:

„Mă așteptam ca o femeie, candidat la prezidențiale, să dea dovadă de empatie, să înțeleaga drama prin care trece o victimă a violenței domestice. Nu să o ia peste picior, să o privească de sus sau să devină subiect de atac politic. Măcar pentru că sper că știe că 52% din populația României este reprezentată de femei și dintre cele 87.565 de cazuri de violență domestică înregistrate de Poliția Română în 2024, majoritatea covârșitoare sunt de violență împotriva femeilor. Cred, însă, că am așteptări prea mari de la un candidat superficial, pentru care totul este o poleială.

Solicit Elenei Lasconi să ceară scuze tuturor femeilor din România care sunt victime ale violenței domestice!  Prin postarea complet neinspirată bagatelizează acest fenomen și le jignește! 

Mesajul lui Lasconi e toxic! Ideea că victimele suportă violența din interes material este profund deplasată.

Impactul unei asemenea afirmații venite tocmai de la o candidată la alegerile prezidențiale este deosebit de mare și afirmația trebuie sancționată public, nu trecută cu vederea”, a spus ministrul Justiției, Alina Gorghiu, pe Facebook.

Amintim că liderul USR a anunțat că partidul lucrează la textul unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu și îi cere liderului PNL, Nicolae Ciucă, să aibă curaj și să semneze moțiunea.

„Altfel, rămâneți ipocriți, mincinoși, cu comportament de amante care știu că sunt înșelate, care își mai iau și o smetie peste ceafă, dar care rămân în relație, adică la guvernare, pentru bani și privilegii. Haideți cu semnătura! Ne vedem la Parlament!”, a transmis Elena Lasconi, candidat USR la prezidențiale.

După declarația Elenei Lasconi, a reacționat și Centrul Filia, care a spus că prin declarațiile sale, Lasconi nu face decât să normalizeze și să ia în râs violența împotriva femeilor. .

„Ne arătăm revolta și îngrijorarea cu privire la aceste declarații și atitudini care încurajează violența împotriva femeilor și le blamează pe victimele violenței domestice”

INTERVIURILE HotNews.ro