Sari direct la conținut

Altă viață! Elefanții srilankezi primesc cărți biometrice de identitate, băi zilnice de câte 2 ore și nu vor putea fi puși la muncă mai mult de 4 ore zilnic / Mulți srilankezi bogați au elefanți ca animale de companie etalându-și astfel averea

HotNews.ro
Elefant, Foto: Hotnews
Elefant, Foto: Hotnews

Sri Lanka va aplica măsuri stricte de protecție a elefanților: proprietarii vor fi obligați să le facă zilnic câte o baie de două ore și jumătate, animalele vor primi cărți biometrice și nu vor putea fi folosiți mai mult de 4 ore pe zi pentru muncă și în niciun caz noaptea, scrie shine.cn. În plus, nu vor mai avea voie mai mult de 4 turiști pe un elefant, iar șeile acestora vor trebui bine căptușite.Toate acestea fac parte din noua lege de protecție a animalelor. Mulți srilankezi bogați – inclusiv călugări budiști – au elefanți ca animale de companie etalându-și astfel averea, existând plângeri cu privire la tratamentul acordat mamiferelor.

Înregistrările oficiale arată că există aproximativ 200 de elefanți domestici în țara din Asia de Sud, populația în sălbăticie fiind estimată la aproximativ 7.500.

Puii de elefanți nu mai pot fi folosiți pentru muncă – nici măcar folosiți în concursuri culturale – și nu pot fi separați de mame.

Utilizarea lor în filme este interzisă, cu excepția producțiilor guvernamentale sub strictă supraveghere veterinară.

„Persoana care deține sau are custodia unor astfel de elefanți trebuie să se asigure că mahout (călărețul) nu consumă băuturi alcoolice sau droguri în timp ce lucrează cu elefanții”, a spus ministrul pentru protecția faunei sălbatice, Wimalaweera Dissanayaka.

Proprietarii trebuie să-și trimită animalele pentru un control medical la fiecare șase luni. Cei care încalcă noua lege vor fi condamnați la trei ani de închisoare și li se va confisca elefantul.

Capturarea elefanților sălbatici este o infracțiune care se pedepsește cu moartea, dar condamnările pentru această infracțiune erau rare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro