Sari direct la conținut

Alți doi soldați ucraineni au fost executați de ruși, susține Ucraina

HotNews.ro
Soldati rusi in momentul in care, spune Ucraina, executa doi soldati / Captura Twitter Andrii Kostin
Soldati rusi in momentul in care, spune Ucraina, executa doi soldati / Captura Twitter Andrii Kostin

Procurorul general al Ucrainei a acuzat forțele ruse miercuri că au executat doi militari ucraineni care au fost capturați în iunie în regiunea parțial ocupată din Zaporojie, relatează Reuters.

Procurorul general Ucrainei, Andrii Kostin, a declarat că un videoclip postat pe rețelele de socializare arată doi soldați ruși ordonându-le celor doi militari ucraineni neînarmați să intre în tranșee și să îngenuncheze înainte de a-i împușca.

„Înregistrările arată clar că apărătorii ucraineni s-au predat și nu au reprezentat nicio amenințare. Cu toate acestea, ocupanții i-au executat cu cinism pe acești oameni neînarmați”, a spus Kostin pe X.

Kostin a adăugat că o anchetă a stabilit că crimele au avut loc în iunie.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei.

Reuters nu a putut verifica independent clipul video care circulă pe rețelele de socializare. Filmarea este neclară.

Un reprezentant al Parchetului General al Ucrainei, Iuri Belousov, citat de EFE, spunea la începutul lunii acesteia că cel puţin 110 prizonieri de război ucraineni au fost executaţi în timp ce se aflau în captivitate în Rusia de la începutul invaziei.

Rusia a negat în mod repetat că forțele sale au comis crime de război în timpul invaziei pe scară largă a Ucrainei. Kievul spune că a documentat aproape 130.000 de crime de război comise de Moscova.

INTERVIURILE HotNews.ro