Sari direct la conținut

Anakonda-23: Exercițiile militare NATO încep în Polonia

HotNews.ro
Tanc Abrams in poligonul Bemowo Piskie din Polonia, Foto: Hotnews
Tanc Abrams in poligonul Bemowo Piskie din Polonia, Foto: Hotnews

Aproximativ 13.000 de militari polonezi ar participa la exercițiul comun dintre Polonia și aliații NATO, care se desfășoară în sud-estul Poloniei, exercițiile militare începând vineri, a anunțat Polskie Radio.

Exercițiul militar are loc o dată la trei ani și se va concentra pe măsurile de apărare și descurajare în regiunea Mării Baltice. Exercițiul va dura până pe 26 mai, citează Kyiv Independent.

Reprezentanți ai SUA, României, Sloveniei, Suediei, Franței, Lituaniei, Letoniei, Estoniei și Turciei participă la exercițiile Anakonda-23 și la exercițiile coordonate Defender-23 și Aurora 23, care vor avea loc în afara Poloniei.

În timpul exercițiilor vor fi folosite tancuri M1A1 Abrams, Krabs și obuziere autopropulsate K9, precum și rachete anti-navă norvegiene NSM.

Pregătirile pentru exercițiile Anakonda au început încă din 2021, dar invazia la scară largă a Rusiei ar fi reprezentat noi provocări pentru partenerii NATO, care au fost nevoiți să introducă o modificare a manevrelor, potrivit Radio Svoboda.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro