Sari direct la conținut

Anchetă a Poliției și Parchetului în cazul incendiului puternic izbucnit la un bloc cu 10 etaje din Capitală / Fațada imobilului cu 10 etaje a ars ca o torță

HotNews.ro
incendiu la un bloc din Capitala, Foto: ISU Bucuresti-Ilfov
incendiu la un bloc din Capitala, Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

Poliția Capitalei a anunțat că, împreună cu procurorii, a deschis o anchetă privind cauzele și condițiile izbucnirii incendiului la faţada unui bloc cu zece etaje din Sectorul 5 al Capitalei.

  • „Urmare a incendiului produs ieri, 14 mai 2022, la un imobil de 10 etaje situat pe strada Baciului, sector 5, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis duminică Poliția Capitalei.

Incendiul a cuprins sâmbătă seară fațada unui bloc din strada Baciului, de la etajul doi până la etajul zece. La faţa locului au intervenit 14 autospeciale cu apă şi spumă, dar şi mai multe echipaje SMURD şi ambulanţe.

Conform ISU București-Ilfov, 112 persoane s-au autoevacuat, iar opt persoane au fost asistate medical, dintre care una a fost transportată la spital.

Viceprimarul Sectorului 5, Mircea Horațiu Nicolaidis, a declarat la Digi24 că blocul, construit în 1977, este placat în zona balcoanelor și a bucătăriilor cu fibră de sticlă, un material inflamabil, acesta fiind motivul propagării rapide a flăcărilor de la etajul 2, unde a izbucnit incendiul, până la etajul 10.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro