Sari direct la conținut

Anthony Fauci a anunțat că se retrage din funcție după 38 de ani / Ce spune despre viitorul său

HotNews.ro
Anthony Fauci, Foto: Hotnews
Anthony Fauci, Foto: Hotnews

Celebrul imunolog Anthony Fauci, principalul consilier pe probleme legate de COVID-19 ai președinților americani Donald Trump și Joe Biden, a anunţat luni că îşi va părăsi atribuţiile oficiale în luna decembrie a acestui an, informează AFP și Agerpres.

În vârstă de 81 de ani, Anthony Fauci a anunţat că va renunţa şi la postul său de director al Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite (NIAID), pe care îl ocupă de 38 de ani, precizând însă că pentru el nu este încă vorba despre „o ieşire la pensie”.

„Intenţionez să continui următoarea fază a carierei mele cu toată energia şi cu toată pasiunea care mi-a rămas pentru domeniul meu de activitate”, a declarat medicul american într-un comunicat.

Preşedintele Joe Biden i-a adresat imediat medicului Anthony Fauci „mulţumirile (sale) profunde” pentru activitatea desfăşurată.

Cariera lui Anthony Fauci a traversat mai multe crize sanitare

„Statele Unite sunt acum o ţară mai puternică, mai rezilientă şi cu o sănătate mai bună datorită lui”, a precizat liderul de la Casa Albă într-un comunicat. Anthony Fauci a colaborat cu şapte preşedinţi americani, începând cu Ronald Reagan.

„A fost onoarea vieţii mele să conduc NIAID”, a declarat medicul american, enumerând totodată crizele sanitare pe care omenirea le-a traversat în timpul mandatelor sale: epidemia de SIDA, Ebola, Zika.

În 2020, Anthony Faucy, deja celebru în sfera bolilor infecţioase şi a luptei împotriva SIDA, dar încă puţin cunoscut de publicul larg, a ajuns în faţa reflectoarelor la scurt timp după ce s-a alăturat grupului prezidenţial pentru combaterea noului coronavirus, creat la Casa Albă de fostul preşedinte american Donald Trump.

Însă ultimii ani ai carierei sale nu au fost lipsiți de controverse, documente oficiale obținute de jurnaliștii americani arătând în luna octombrie a anului trecut căInstitutele Naționale de Sănătate din SUA (NIH), principala agenție responsabilă de cercetări biomedicale a guvernului american, a finanțat cercetări periculoase făcute la Institutul de Virusologie din Wuhan.

Fauci a negat categoric acest lucru când a fost întrebat anterior în Congres cu privire la aceste suspiciuni legate de cercetările efectuate de NIH alături de cercetători chinezi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro