Sari direct la conținut

Anunț important din Slovacia: Viața premierului Robert Fico nu mai este în pericol

HotNews.ro
Robert Fico, Foto: Sierakowski/EUC / Zuma Press / Profimedia
Robert Fico, Foto: Sierakowski/EUC / Zuma Press / Profimedia

Viața premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol, a declarat duminică vicepremierul Robert Kalinak, la patru zile de la atacul asupra șefului guvernului, transmite France Presse.

„Nu mai există niciun pericol imediat pentru viața sa, dar starea sa rămâne gravă și are nevoie de îngrijire intensivă”, a spus Kalinak, cel mai apropiat aliat politic al lui Fico.

Cele mai negre temeri privind starea de sănătate a premierului slovac sunt pentru moment depășite, a afirmat Kalinak, potrivit Reuters.

Robert Fico nu va fi transferat deocamdată de la spitalul din Banska Bystrica, a mai spus vicepremierul slovac.

Un tribunal slovac a decis sâmbătă după-amiază plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativa de asasinare a prim-ministrului Robert Fico.

Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, este acuzat de tentativă de asasinat cu circumstanţe agravante.

Robert Fico a fost împuşcat miercuri în timp ce ieşea de la o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova (centrul țării). Un individ înarmat, aflat într-o mulţime de oameni spre care s-a îndreptat premierul, a tras cinci gloanţe către acesta, dintre care patru l-au nimerit.

Autorul tentativei de asasinat, un scriitor pe care presa locală l-a identificat drept Juraj Cintula şi care în trecut a avut legături cu grupări radicale, a fost arestat şi a recunoscut motivaţia politică a atacului său.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro