Sari direct la conținut

Aproape toată țara, sub cod galben de caniculă – HARTĂ / În București, temperaturile vor urca până la 38 de grade

HotNews.ro
Canicula, Foto: Mukesh Gupta / AFP / Profimedia Images
Canicula, Foto: Mukesh Gupta / AFP / Profimedia Images

Meteorologii au emis duminică o avertizare cod galben de caniculă pentru mare parte din țără, avertizând că temperaturile maxime vor fi, în general, de 35-36 de grade, iar în sudul și estul țării, mai ridicate.

Avertizarea cod galben de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat este în vigoare duminică și luni.

Conform meteorologilor, în Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi în general de 35-36 de grade, iar pe arii restrânse vor fi mai ridicate în sudul și în estul țării. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând nopți tropicale.

Administrația Națională de Meteorologie spune că marți (2 iulie), în sud-estul și estul țării canicula va persista, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală( ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În București, temperaturile vor urca până la 38 de grade

Prognoza specială pentru București arată că în intervalul duminică, ora 10.00 – luni, ora 9.00, vremea va fi caniculară și disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18-20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

În intervalul luni, ora 9.00 – marți, ora 9.00, canicula se va intensifica, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 37-38 de grade, iar cea minimă de 19-20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, spun meteorologii.

INTERVIURILE HotNews.ro