Sari direct la conținut

Arabia Saudită l-a expulzat pe ambasadorul canadian și și-a rechemat propriul trimis diplomatic de la Ottawa

HotNews.ro
Arabia Saudită l-a expulzat pe ambasadorul canadian și și-a rechemat propriul trimis diplomatic de la Ottawa

Arabia Saudită i-a ordonat ambasadorului canadian să părăsească țara și a suspendat orice alte contracte comerciale și investiții pe relația cu Ottawa după ce ministerul de externe din Canada a cerut Riadului să elibereze activiștii pentru drepturile omului arestați, scrieGuardian.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de Saudi Press Agency, ministerul de externe i-a dat ambasadorului canadian 24 de ore să părăsească țara și l-a rechemat pe propriul ambasador din Canada, rezervându-și și ”dreptul de a lua noi măsuri”.

”Regatul Arabiei Saudite nu va accepta amestecul în afacerile sale interne sau să i se impună ceva din partea niciunei țări”, a scris ministerul de externe pe Facebook.

Comunicatul vine după ce ministerul canadian de externe și ambasada au cerut autorităților saudite să-i ”elibereze imediat” pe activiștii pentru drepturi civile.

Miercurea trecută, Human Rights Watch a spus că Arabia Saudită le-a arestat pe activistele pentru drepturile femeilor Samar Badawi și Nassima al-Sadah, ultimele două victime ale campaniei guvernamentale contra unor activiști, clerici și jurnaliști. Cel puțin 12 activiști pentru drepturile femeilor au fost ținta represiunilor din luna mai și până acum.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro