Sari direct la conținut

Arhiepiscopul Teodosie, despre donațiile pentru biserică din banii obținuți din jocuri de noroc: „Puteți să dați!” Ce spunea în urmă cu un an

HotNews.ro
Arhiepiscopul Teodosie, despre donațiile pentru biserică din banii obținuți din jocuri de noroc: „Puteți să dați!” Ce spunea în urmă cu un an
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, afirmă că cei care vor să doneze Bisericii sau celor nevoiaşi bani din sumele câştigate la pariuri sau la loto pot face acest lucru, transmite News.ro.

„Putem da la biserică sau la săraci din banii câştigaţi la loto sau la pariuri?” a fost întrebat, săptămâna aceasta, la Radio Dobrogea, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

„Din oricare bani vă aparţin puteţi să daţi!”, a răspuns Înalt Prea Sfinţitul.

Afirmaţia oficialului Bisericii Ortodoxe Române este făcută la mai puţin de un an de la momentul în care acesta cataloga jocurile de noroc drept „un blestem”.

În toamna anului trecut, Teodosie era întrebat, la acelaşi post de radio: „Sunt binecuvântaţi banii care sunt câştigaţi din activităţi care nu se prea potrivesc cu viaţa creştină? De exemplu, sălile cu jocuri de noroc, saloanele de înfrumuseţare, operaţii estetice etc.?”.

„Sălile cu jocuri de noroc, nici într-un caz! Acestea sunt un blestem. Au început să fie jocurile de noroc la fel de periculoase sau mai periculoase decât drogurile! Ce îmi aud urechile!”, răspundea, atunci, arhiepiscopul Tomisului.

În aceeași emisiune, arhiepiscopul Tomisului a afirmat că „boala este urmare a păcatului” şi că „am primit suferinţă pentru că am păcătuit”, afirmaţiile sale fiind făcute în contextul în care acesta a fost întrebat cum convingem un om bolnav că nu trebuie „să cârtească”.

„Îl convingem după logică. Boala este urmare a păcatului. Am primit suferinţă pentru că am păcătuit. Acum, să primim boala ca o jertfă şi să ne rugăm, că Dumnezeu se milostiveşte dacă ne rugăm sincer, cu căinţă, şi poate să ne ridice şi adeseori a ridicat pe bolnavi”, a răspuns înaltul ierarh.

Arhiepiscopul Teodosie este cunoscut pentru afirmațiile sale care generează controverse în spațiul public, fiind criticat inclusiv din interiorul Bisericii Ortodoxe Române.

INTERVIURILE HotNews.ro