Sari direct la conținut

Armata a găsit alte fragmente dintr-o dronă rusească pe malul românesc al Dunării

HotNews.ro
Drona rusească Shahed / Geran, Foto: Efrem Lukatsky / AP / Profimedia
Drona rusească Shahed / Geran, Foto: Efrem Lukatsky / AP / Profimedia

Noi fragmente dintr-o dronă rusească de tipul Geran 2 (Shahed-136) au fost identificate de forțele Ministerului Național al Apărării în apropiere de localitatea Plauru, la Dunăre lângă granița cu Ucraina.

„Forțe ale Ministerului Apărării Naționale au continuat acțiunile de căutare a unor eventuale fragmente de dronă căzute pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate, în ultimele săptămâni, de forțele ruse asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina”, anunță MApN.

Ministerul anunță că marți, 24 septembrie, specialiști din MApN și SRI au cercetat o zonă aflată la sud de localitatea Plauru, județul Tulcea, unde a fost semnalată existența unor  fragmente de dronă. „Aria cercetată este situată în afara perimetrului locuit al comunei Plauru, nefiind afectate elemente de infrastructură”, transmite MApN.

„Din investigațiile executate la fața locului, s-a stabilit că fragmentele respective  provin de la o dronă rusească de tip Geran 2. Acestea au fost ridicate în vederea expertizării, conform procedurilor legale”, mai transmite ministerul.

„Ministerul Apărării Naționale reiterează mesajul ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”, transmite instituția.

INTERVIURILE HotNews.ro