Sari direct la conținut

Armata israeliană anunță că a lovit un „centru de comandă” Hezbollah din Beirut

HotNews.ro
Armata israeliană anunță că a lovit un „centru de comandă” Hezbollah din Beirut
Israelul a atacat ţinte ale Hezbollah din sudul Beirutului. Foto Profimedia

Armata israeliană a anunțat că a efectuat duminică o lovitură aeriană asupra unui „centru de comandă” și a unui atelier subteran de armament din Beirut, transmite AFP.

Forțele aeriene militare au lovit „un centru de comandă de la sediul serviciilor de informații ale Hezbollah și un atelier subteran de armament”, a precizat armata într-un comunicat.

https://twitter.com/sentdefender/status/1847907319780098543

Potrivit agenției de presă libaneze ANI, loviturile au vizat cartierele Haret Hreik și Hadath Beirut, fiefuri ale mișcării islamiste libaneze aflate în război cu Israelul.

Armata israeliană a spus , de asemenea, că a „eliminat” trei lideri ai Hezbollah în sudul Libanului, unde, începând cu 30 septembrie, a efectuat lovituri aeriene intensive împotriva mișcării pro-iraniene, însoțite de o ofensivă terestră.

Anunțul vine după ce, sâmbătă, secretarul american al apărării Lloyd Austin a spus că Statele Unite ar dori ca Israelul să reducă unele dintre loviturile sale în și în jurul capitalei libaneze Beirut, adăugând că numărul victimelor civile este „mult prea mare”.

Declarațiile lui Austin au fost date la câteva ore după ce Israelul a efectuat lovituri puternice asupra mai multor zone din suburbiile de sud ale orașului, care au generat coloane groase de fum deasupra orașului pe tot parcursul serii de sâmbătă. Israelul a declarat că a lovit instalații de armament aparținând grupării armate libaneze Hezbollah, notează Reuters.

Zeci de mii de persoane au fugit din suburbiile sudice – odinioară o zonă dens populată care adăpostea și birouri și instalații subterane ale Hezbollah – de când Israelul a început să lovească în mod regulat acolo, în urmă cu aproximativ trei săptămâni.

„Am dori ca Israelul să reducă unele dintre loviturile pe care le efectuează, în special în Beirut și în jurul acestuia”, a declarat Austin presei la o reuniune a G7 pentru apărare în orașul italian Napoli.

INTERVIURILE HotNews.ro