Armata României face o campanie să recruteze peste 4.000 de soldați profesioniști
MApN anunță că desfășoară o campanie de angajare a soldaților profesioniști pentru structura de forțe a Armatei României. Mai exact, la nivelul structurii de forțe a Armatei României se organizează una dintre cele mai ample campanii de recrutare și selecție pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldați/gradați profesionişti.
„În perioada 2 mai – 16 iunie, candidații care optează pentru dobândirea calității de soldat profesionist pot solicita înscrierea în cadrul centrelor militare zonale, județene sau de sector (după caz) pe a căror rază de responsabilitate își au domiciliul”, anunță MApN care publică și un calendar
- înscrierea: 2 mai-16 iunie;
- evaluarea psihologică, evaluarea capacităţii motrice, interviul: 22 mai-23 iunie;
- examinarea medicală: 6-30 iunie;
- termenul final de întocmire a dosarelor: 21 iulie.
Adresele centrelor militare pot fi găsite accesând link-urile: www.defense.ro/cariera-recrutare-mapn-ro și pe www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.
„Soldații (și gradații) profesioniști (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar și îndeplinesc funcții de execuție specifice luptătorilor și specialiștilor militari, în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare. SGP pot îndeplini și funcții de comandă la nivelul acestor microstructuri. SGP participă nemijlocit la procesul de instrucție individuală și colectivă, asigură exploatarea și întreținerea tehnicii și armamentului din dotare și a infrastructurii de instruire și pot executa misiuni de paza a obiectivelor militare. Alături de ceilalți militari, SGP au misiunea nobilă de păstrare a integrității și suveranității statului, a apărării cetățenilor țării. De asemenea, sunt chemați în orice situație care afectează desfășurarea normală a vieții (calamități, dezastre naturale sau tehnologice etc.)”, potrivit MApN.
„SGP constituie principala sursă de formare a subofițerilor în activitate și pot fi selecționați la programele de formare a maiștrilor militari în activitate, precum și în vederea participării la cursurile organizate pentru admiterea în învățământul superior sau la cursul de formare a ofițerilor în activitate”, mai notează MApN.