Sari direct la conținut

Armata rusă s-a retras „tactic" din satul ucrainean Robotîne, afirmă un oficial

HotNews.ro
soldati rusi, Foto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia
soldati rusi, Foto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia

Un oficial numit de Rusia a recunoscut că forțele Moscovei au abandonat satul ucrainean Robotîne, la mai mult de o săptămână după ce Kievul a anunțat recucerirea acestuia, informează Reuters.

Evgheni Balitski, oficialul instalat de Moscova în regiunea Zaporojie, a declarat într-un interviu televizat că armata rusă s-a retras din motive tactice.

„Armata rusă a abandonat – a abandonat din punct de vedere tactic – această așezare, deoarece a rămâne pe o suprafață goală atunci când nu există nicio modalitate de a săpa complet… nu are sens în general. Prin urmare, armata rusă s-a retras pe dealuri”, a declarat oficialul, citat de agenția de presă RBC.

Rusia nu a recunoscut anterior pierderea Robotîne, a cărei recucerire a fost anunțată de Ucraina la 28 august. În actualizarea sa zilnică de marți, Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale au respins două atacuri ucrainene în apropiere de Robotîne.

La mai bine de 18 luni de la invazia Rusiei, Ucraina afirmă că a câștigat teren și a străpuns prima linie de fortificații a Rusiei în mai multe locuri de pe linia frontului, în ciuda declarațiilor repetate ale Moscovei potrivit cărora contraofensiva ucraineană, care durează de trei luni, este un eșec.

Urmărește ultimele evoluții din a 560-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro