Aruncati in strada
Peste 100 de familii de ploiesteni risca sa fie aruncati in strada din cauza retrocedarilor. Autoritatile locale au foarte putine solutii pentru a face fata crizei de locuinte din oras. In disperare de cauza, administratia va incerca sa-i cazeze pe evacuati intr-o fost unitate militara
Potrivit informatiilor furnizate de Administratia Serviciilor Sociale Comunitare la acest moment sunt inregistrate 161 cereri pentru locuinte depuse de ploiestenii evacuati din imobilele restituite fostilor proprietari, din care 100 de familii trebuie mutate de urgenta, existand deja sentinte de evacuare, chiar daca unele imobile se afla inca sub contract cu noii proprietari, conform legilor
proprietatii. Din anchetele sociale efectuate precum si din numeroasele scrisori adresate autoritatilor publice centralesi locale rezulta ca printre cei evacuati se afla multe familii varstnice, cu venituri mici sau chiar lipsite de venituri.
Familia Iancu s-a aflat pentru doua zile in greva foamei, pentru ca autoritatile locale n-au fost in stare sa-i ofere o solutie dupa ce imobilul in care locuia a fost revendicat.
Dupa ce a stat, cu chirie, aproape 15 ani intr-un imobil de pe strada Valeni, casa familiei sale – patru copii minori si doi adulti – s-a mutat in strada, intr-un cort improvizat din paturi, in care oamenii si-au inghesuit mai toata agoniseala. Din pacate, cazul nu este nici pe departe unic, alte 610 familii de ploiesteni aflandu-se in situatia de a fi evacuate din casele nationalizate.
Dintre acestea, 100 de familii trebuie mutate in cel mai scurt timp, pentru ca din moment in moment se pot trezi cu lucrurile in strada.
Pentru rezolvarea acestei situatii delicate, alesii municipali au facut demersuri la Ministerul Apararii Nationale, pentru preluarea imobilului “Cazarma nr. 615”, din Ploiesti, strada Torcatori, din domeniul public al statului si din administrarea MapN, in domeniul public al municipiului Ploiesti si in administrarea Consiliului Local.
Acest lucru va fi posibil doar cu un aviz de la centru. Potrivit articolului 9 alineatul 1, coroborat cu articolul 12, din Legea nr.
213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, modificata si completata, trecerea unui bun din domeniul public al statului in domeniul public al unei unitati administrativ teritoriale, se face la cererea consiliului local, prin hotarare de guvern.