Așezămintele Brătianu sunt în pragul prăbușirii totale. Abandonata istorie a Bucureștiului
- B365.ro

Paragină, uitare și abandon, așa arată în prezent Așezămintele Brătianu, reședința politicianului liberal care a contribuit decisiv la înfăptuirea României Mari, prim-ministrul Unirii de la 1918. Au grafitti pe dantelăria de piatră și sunt pline de gunoaie.
Ansamblul de arhitectură Așezămintele “Ion I. C. Brătianu”, de pe strada Biserica Amzei, se degradează în ritm accelerat și se poate prăbuși oricând, „total sau parțial”, se arată în expertiza tehnică a clădirii, realizată încă din anul 2019.
De-a lungul anilor, numeroase au fost promisiunile pentru consolidarea și restaurarea ansamblului proiectat de arh. Petre Antonescu pentru politicianul liberal Ion I. C. Brătianu. Și, pe cât de numeroase, pe atât de dezamăgitoare.
Construcția ansamblului de arhitectură a început în anul 1908 și a fost reședința lui Ionel Brătianu (ministru și prim-ministru al României în repetate rânduri), și a soției sale, Elisa.
Așezămintele “Ion I. C. Brătianu” au deschidere atât dinspre Biserica Amzei, cât și dinspre bulevardul Dacia și sunt inspirate din vechea arhitectură românească tradițională și eclezială, cu elemente orientale, bizantine și renascentiste. Ornamentele Așezămintelor amintesc de Palatul Mogoșoaia, Mănăstirea Văcărești și Hurezi, embleme ale stilului brâncovenesc.
Citește, pe B365.ro, despre istoria abandonată a Bucureștiului