Sari direct la conținut

„Asta este ceva istoric”. Cum scapă BioNtech de datorii un oraș din Germania

HotNews.ro
Sotii Ugur Sahin si Ozlem Tureci, fondatorii BioNTech, Foto: Bernd Von Jutrczenka / AFP / Profimedia Images
Sotii Ugur Sahin si Ozlem Tureci, fondatorii BioNTech, Foto: Bernd Von Jutrczenka / AFP / Profimedia Images

La o săptămână după compania americană Pfizer, și firma germană BioNtech, cu sediul în Mainz, și-a facut publice previziunile pentru vânzările de vaccinuri. Compania anticipează acum venituri de 16 până la 17 miliarde de euro pentru vaccinul său Covid Comirnaty, comparativ cu 15,9 miliarde de euro, prognozate anterior. Prognoza se bazează pe vânzări estimate la 2,5 miliarde de doze, în anul curent.

În al treilea trimestru 2021, BioNtech și-a crescut vânzările la aproape 6,1 miliarde de euro, față de 67 de milioane de euro în anul precedent, iar profitul operațional la 4,7 miliarde de euro, după o pierdere de 184 de milioane de euro în 2020, dupa cum relatează Handelsblatt.

Scăpați de datorii

În primele nouă luni, compania de biotehnologie și-a crescut veniturile la 13,4 miliarde de euro, datorită afacerii sale extinse, relaționate la pandemia de Covid. Rezultatul operațional pentru această perioadă este raportat la 10,6 miliarde euro, profitul net la 7,1 miliarde euro.

„Asta este ceva istoric”, declară primăria din Mainz, capitala landului Hessa, unde se află și centrul financiar Frankfurt am Main. Dezvoltatorul de vaccin anti-Covid, BioNTech, devine astfel o sursă inportantă de venituri din impozite, pentru orașul foarte îndatorat.

Veniturile la bugetul orașului Mainz, în acest an, se așteaptă să fie în jur de 1,09 miliarde de euro. Primarul Michael Ebling (SPD) și directorul financiar, Günter Beck (Bündnis 90 / Die Grünen), au anunțat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă. Cea mai mare parte a veniturilor este anticipată în legătură cu plăți de taxe comerciale, de la BioNTech.

Anul viitor, orașul Mainz se așteaptă la un excedent de aproape 500 de milioane de euro. Beck a spus că Direcția de supraveghere și servicii (ADD) va recunoaște orașul Mainz ca eliberat de datorii, la sfârșitul anului viitor. Nivelul actual al datoriei din Mainz este de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Minunea din Mainz

Datorită veniturilor suplimentare, orașul Mainz intenționează să reducă nivelul de evaluare a impozitului pe comerț, de la 440 la 310 de puncte procentuale. Acest lucru ar scuti companiile din Mainz cu 350 de milioane de euro, numai în anul următor, a spus Beck. Consiliul local urmează să voteze în acest sens, în cursul lunii noiembrie.

În viitor, Mainz vrea să investească, făcând uz și de veniturile fiscale de la BioNTech. Orașul își propune să devină centrul biotehnologiei, în următorii zece ani. Cercetătorii din domeniul biotehnologiei ar trebui să se stabilească în Mainz și să lucreze împreună, într-o rețea, s-a propus.

În acest scop, 30 de hectare de teren și mulți bani urmează să fie puse la dispoziție pentru infrastructură, în următorii ani. O companie urmează să fie fondată încă din aprilie, anul viitor, astfel încât companiile interesate să aibă un partener de contact.

Orașul intenționează să ofere un nou spațiu de laborator în Technologie Zentrum Mainz (TZM) până la sfârșitul anului 2024. În zece ani, urmează să fie create 5.000 de noi locuri de muncă. Potrivit primarului Ebling, orașul Mainz este pe cale să devină un centru global pentru cercetarea cancerului și a îmbătrânirii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro