Sari direct la conținut

Astronauții blocați pe Staţia Spaţială Internaţională s-au întors pe Pământ

HotNews.ro
Aterizarea celor patru astronauți / Foto: JOEL KOWSKY / UPI / Profimedia
Aterizarea celor patru astronauți / Foto: JOEL KOWSKY / UPI / Profimedia

Patru astronauți, trimiși în spațiu de compania lui Elon Musk, SpaceX, s-au întors, vineri, pe Pământ, după ce au rămas blocați în spațiu, din cauza unor probleme tehnice. Și uraganul Milton le-a întârziat aterizarea, conform Associated Press

Astronauții au stat în spațiu opt luni. Ei au aterizat pe Pământ, în Golful Mexic, după ce s-au deconectat de la Stația Spațială Internațională la mijlocul acestei săptămâni. 

Cei trei americani și un rus ar fi trebuit să se întoarcă acasă acum două luni, însă întoarcerea lor a fost întârziată de problemele cu noua capsulă pentru astronauți Starliner a Boeing. Capsula s-a întors pe Pământ goală, în luna septembrie, pentru că ar fi putut pune astronauții în pericol.

Și condițiile meteo datorate uraganului Milton au întârziat ajungerea lor pe Pământ.

SpaceX i-a lansat pe cei patru astronauți, în spațiu, în luna martie. Ei au apreciat sprijinul echipelor de acasă care au „trebuit să replanifice, să reproiecteze și să refacă practic totul împreună cu noi și ne-au ajutat să facem față tuturor acestor provocări”.

În locul lor, au fost trimiși doi piloți de test Starliner, a căror misiune s-a prelungit de la opt zile, la opt luni și doi astronauți lansați de SpaceX, în urmă cu patru săptămâni. 

Cei patru vor rămâne în spațiu până în februarie.

INTERVIURILE HotNews.ro