Sari direct la conținut

Atac al fratelui lui Tim Walz, partenerul politic al Kamalei Harris. Cum ajung alegerile din SUA să divizeze o familie

HotNews.ro
Tim Walz, candidatul democraților la funcția de vicepreședinte / FOTO: Allison Bailey / AFP / Profimedia
Tim Walz, candidatul democraților la funcția de vicepreședinte / FOTO: Allison Bailey / AFP / Profimedia

Într-o Americă divizată politic, chiar și familia lui Tim Walz, partenerul Kamalei Harris la alegerile prezidențiale din noiembrie, suferă de rupturi dureroase, scrie New York Times în timp ce guvernatorul de Minnesota, candidatul democrat la vicepreședinție, a deplâns dezbinările din cadrul familiilor din cauza politicii. Familia lui Walz nu este singura grăitoare despre cum politica poate ajunge să ducă uneori chiar la dușmănii. 

Diferențele politice dintre Tim Walz și fratele său Jeff Walz reflectă diviziunile care au sfâșiat multe familii în acest moment profund divizat din istoria națiunii. 

Pe parcursul campaniei electorale, Tim Walz, candidatul democrat la vicepreședinție, a deplâns diviziunile politice din familiile americane, amintindu-și o perioadă în care rudele puteau să se adune la cina de Ziua Recunoștinței și „să nu se plângă de politică tot timpul, să nu fie unul la gâtul celuilalt.”

Walz a spus că își propune „să aducă bucurie” și să încerce să compenseze aceste goluri, iar el, scrie New York Times, știe foarte bine cum politica poate diviza familiile.

În ultimele zile, fratele său Jeff Walz a vorbit pe rețelele de socializare și într-un interviu acordat publicației de dreapta NewsNation despre ruptura dintre ei, menționând că el este se opune „100%” ideologiei politice a lui Tim Walz.

Mai mult, Jeff Walz a comentat pe Facebook dând de înțeles că poate spune multe despre fratele său, adăugând că acesta „nu este tipul de personaj de la care ți-ai dor să ia decizii pentru viitorul tău”.

Într-o altă postare, spune că s-a gândit mult dacă nu ar trebui să îl susțină pe fostul președinte Donald Trump pentru un nou mandat, căruia, de altfel, i-a donat 20 de dolari la alegerile din 2016.

„Sunt împărțit între a face asta și a-mi ține familia la distanță de asta”, a scris el.

Diviziunea dintre frații Walz nu este singura familie aflată în centrul alegerilor alegerilor din 2024 în care există diferențe politice. 

Diferențele politice au ajuns în sala de judecată în familia Trump

Trump a dat-o în judecată pe nepoata sa Mary Trump, o critică vocală a politicii sale, după ce a publicat în New York Times documente confidențiale despre situația sa financiară și taxele. A doua carte a lui Mary Trump, care descrie toxicitatea și disfuncția în familia lor, a fost publicată marți.

Frații lui Robert F. Kennedy Jr., susținători ai candidaților democrați la alegeri, au denunțat campania lui prezidențială pe care a abandonat-o, precum și decizia sa ulterioară de a-l sprijini public pe Trump, pe care au numit-o „o trădare”.

Într-un fel, diviziunile familiale de la cele mai înalte trepte politice ale națiunii nu sunt diferite de diviziunile care au sfâșiat multe familii în acest moment profund divizat din istoria națiunii, unul în care a devenit normal să se discute aprins despre politică la întâlniri cu rudele sau evitarea totală a subiectului în speranța păstrării armoniei.

INTERVIURILE HotNews.ro