Sari direct la conținut

Atac al unei ursoaice în Maramureș. Tânărul de 28 de ani a scăpat cu viață

HotNews.ro
Urs, Foto: Gabriel Bejan
Urs, Foto: Gabriel Bejan

Un tânăr din localitatea Ieud a fost atacat de o ursoaică, în zona “Piciorul Piercii” (900 metri altitudine), în timp ce îşi căuta un animal rătăcit din gospodăria sa, a informat, marţi seara, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont – Maramureş, Dan Benga.

„Apelul venit prin 112 de la un aparţinător a solicitat ajutor de urgenţă pentru un tânăr din Ieud, aflat în pădure care căutându-şi un animal rătăcit ar fi fost surprins de o ursoaică cu pui şi care ulterior l-a atacat, rănindu-l, a spus Dan Benga, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, tânărul de 28 de ani nu a suferit răni care să-i pună viața în pericol.

„I-a fost acordat primul ajutor de către echipele de salvatori şi va fi coborât până în locul în care autospeciala SMURD a avut acces, de unde va fi preluat şi transportat la unitatea medicală pentru investigaţii şi tratament”, a spus Dan Benga.

Conform sursei citate, la căutarea şi recuperarea tânărului atacat de ursoaică au participat o echipă a Salvamont Maramureş, echipajul SMURD din oraşul Bogdan Vodă, cu un echipaj al Poliţiei Naţionale, precum şi localnici alertaţi de familia tânărului.

INTERVIURILE HotNews.ro