Sari direct la conținut

Atac cu drone kamikaze lansat de Hezbollah în nordul Israelului, într-un moment de tensiuni maxime. Mai mulți răniți, unul în stare gravă

HotNews.ro
Atac cu drone kamikaze lansat de Hezbollah în nordul Israelului, într-un moment de tensiuni maxime. Mai mulți răniți, unul în stare gravă
Israelul și Hezbollah au continuat schimbul de focuri peste graniță. FOTO: Jalaa MAREY / AFP / Profimedia

Incidentul vine într-un moment în care Israelul așteaptă un posibil atac major din partea Iranului sau a aliatului său, Hezbollah, scriu Reuters și Times of Israel.

Un bărbat și o femeie au fost răniți în nordul Israelului, într-un atac cu drone venite dinspre Liban, marți. Cei doi au fost răniți de șrapnel, au precizat autoritățile israeliene, bărbatul fiind în stare gravă, scrie Times of Israel.

Ulterior, autoritățile au anunțat că șase persoane au fost spitalizate, două fiind tratate pentru atacuri de panică.

Mai devreme, marți, mai multe alerte care semnalau o intruziune a dronelor în spațiul aerian israelian au sunat în Nahariia și Acra, în Galileea de Vest.

În urma alertelor, pe rețelele sociale au fost distribuite imagini care surprindeau o dronă zburând deasupra nordului Israelului. Forțele armate israeliene au anunțat că mai multe obiecte neidentificate au trecut granița din Liban, iar unul a fost doborât

Hezbollah a anunțat ulterior că a lansat o escadrilă de drone kamikaze spre această zonă. O sursă din cadrul grupării a declarat însă pentru Reuters că acesta nu este răspunsul grupării pentru uciderea de către Israel a comandantului Hezbollah Fuad Shukr în Beirut, săptămâna trecută.

Mai devreme, marți, oficialii israelieni au declarat că Forțele Aeriene Israeliene au lovit o structură care era utilizată de teroriști în zona Nabatieh, din sudul Libanului.

Incidentul de marți a avut loc într-un moment de tensiune maximă, în care Israelul așteaptă posibile atacuri majore din partea Iranului sau a aliaților săi regionali, inclusiv Hezbollah.

Hezbollah a promis să răspundă asasinării comandantul său senior Fuad Shukr, care a avut loc săptămâna trecută în Beirut, după un atac care ucisese 12 copii și adolescenți pe Înălțimile Golan ocupate de Israel.

Iranul a anunțat de asemenea luni că nu caută să escaladeze tensiunile regionale, dar consideră că trebuie să pedepsească Israelul pentru a preveni instabilitatea, după uciderea liderului Hamas Ismail Haniyeh la Teheran, săptămâna trecută.

Luni, Libanul a primit provizii medicale de urgență pentru a-și echipa spitalele, iar aeroportul din Beirut era plin de oameni care încercau să părăsească țara, pe fondul temerilor că un conflict de amploare este la orizont, scrie Reuters.

INTERVIURILE HotNews.ro