Sari direct la conținut

Atac mortal cu cuţitul în Germania: Suspectul, un sirian de 26 de ani, și-a recunoscut fapta / Statul Islamic revendică atacul

HotNews.ro
Atac mortal cu cuţitul în Germania: Suspectul, un sirian de 26 de ani, și-a recunoscut fapta / Statul Islamic revendică atacul
Atac armat la Solingen Foto: Thomas Banneyer / DPA / Profimedia

Suspectul arestat pentru atacul cu cuţitul din orașul Solingen din vestul Germaniei, care a ucis trei persoane și a rănit opt, este un sirian în vârstă de 26 de ani, au declarat autoritățile duminică dimineață, potrivit Reuters.

Suspectul s-a predat și a recunoscut crima, au precizat poliția și procurorii din Duesseldorf într-o declarație comună.

„Implicarea acestei persoane face în prezent obiectul unei anchete intensive”, au declarat aceștia.

Detaliile oferă o imagine ceva mai elaborată a relatării făcute sâmbătă târziu de un oficial de stat care a anunțat la televiziunea germană arestarea bărbatului pe care autoritățile îl căutau în cele 24 de ore scurse de la atac.

Atacul, pentru care gruparea Stat Islamic a revendicat responsabilitatea, a avut loc vineri seara, la un festival care celebra istoria de 650 de ani a orașului.

Suspectul este afiliat unui cămin pentru refugiați din Solingen care fusese percheziționat sâmbătă, au declarat autoritățile.

Der Spiegel, citând surse de securitate neidentificate, a declarat că hainele suspectului au fost pătate cu sânge.

Poliția a refuzat să comenteze imediat raportul Spiegel.

Statul Islamic l-a descris pe bărbatul care a efectuat atacul ca fiind un „soldat al Statului Islamic” într-o declarație pe contul său Telegram sâmbătă: „El a efectuat atacul ca răzbunare pentru musulmanii din Palestina și de pretutindeni”.

Organizaţia teroristă nu a furnizat însă nicio dovadă pentru afirmația sa și nu a fost clar cât de strânsă era orice relație între atacator și Statul Islamic.

Hendrik Wuest, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, a descris sâmbătă atacul drept un act de teroare.

INTERVIURILE HotNews.ro