Sari direct la conținut

Atac ucrainean asupra patru baze aeriene rusești. Zelenski: „Dronele funcționează exact cum ar trebui”

HotNews.ro
Volodimir Zelenski, Foto: Pool /Ukrainian Presidentia / Zuma Press / Profimedia
Volodimir Zelenski, Foto: Pool /Ukrainian Presidentia / Zuma Press / Profimedia

Ucraina a întrerprins, noaptea trecută, un atac masiv cu drone cu rază lungă de acțiune asupra a patru aeroporturi militare ruse, a declarat o sursă din armata ucraineană, citată de Reuters, atac salutat de către președintele Zelenski ca fiind „la timpul potrivit” și „exact”.

Atacul, care a țintit bazele aeriene de la Voronej, Kursk, Savasleika și Borisoglebsk, a avut ca obiectiv subminarea capacității Moscovei de a folosi avioanele de luptă pentru a lansa bombe cu planare asupra Ucrainei, a declarat sursa citată.

Reuters nu a putut verifica în mod independent această afirmație. Ucraina încă evaluează amploarea pagubelor.

„Vă mulțumesc pentru loviturile precise, eficiente și la momentul oportun asupra aeroporturilor rusești. Dronele ucrainene funcționează exact așa cum ar trebui”, le-a spus Zelenski comandanților militari ruși.

Anterior, Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că a distrus 117 drone și patru rachete tactice lansate de Ucraina asupra câtorva regiuni, inclusiv asupra regiunii Kursk.

Atacul asupra aeroporturilor survine în contextul în care trupele ucrainene înaintează în regiunea Kursk, după ce au lansat un atac surpriză care le-a adus cele mai importante câștiguri teritoriale din 2022 încoace.

De la incursiunea de săptămâna trecut, forțele rusești au redus numărul atacurilor cu bombe ghidate asupra regiunii Harkov, din nord-estul Ucrainei, declara luni guvernatorul local.

INTERVIURILE HotNews.ro