Sari direct la conținut

Atacator înarmat, ucis de Gărzile de frontieră ucrainene în apropiere de granița cu România

HotNews.ro
Atacator înarmat, ucis de Gărzile de frontieră ucrainene în apropiere de granița cu România
Un polițist de frontieră român inspectează o zonă de pe maul râului Tisa, situat pe granița dintre România și Ucraina (Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia)

Polițiștii de frontieră din vestul Ucrainei au fost nevoiți să deschidă focul după ce au fost atacați de doi indivizi înarmați, unul dintre atacatori fiind ucis iar celălalt rănit, a informat duminică purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliției de Frontieră de Stat, Andrii Demchenko, pentru Ukrainska Pravda, citează The Kyiv Independent.

Atacul ar fi avut loc sâmbătă seară, în jurul orei locale 21.00, în apropiere de Seletin, în regiunea Cernăuți, care se învecinează cu România.

Un jurnalist ucrainean a relatat că, potrivit surselor sale, atacatorii erau înarmați cu o macetă și o canistră de gaz.

Un polițist de frontieră și-a folosit arma din dotare pentru a-și salva salva viața, a precizat Demchenko. La fața locului au fost chemate serviciile de urgență și o anchetă a poliției este acum în desfășurare.

Kyiv Independent amintește că ministrul ucrainean de interne, Ihor Klymenko, a declarat recent într-un interviu acordat Radio Europa Liberă (RFE/RL) că zeci de persoane încearcă în fiecare zi să treacă ilegal frontiera Ucrainei către UE.

Pe durata legii marțiale, în vigoare în Ucraina, bărbaților de vârstă militară le este interzis să părăsească țara, cu câteva excepții. Însă, în pofida acestui lucru, mulți bărbați încearcă să ajungă în țările vecine, sperând să evite mobilizarea.

Poliția din România precizase pentru RFE/RL în luna mai că aproximativ 11.000 de bărbați ucraineni au trecut ilegal frontiera în România de la începutul invaziei ruse pe scară largă.

INTERVIURILE HotNews.ro