Sari direct la conținut

Au fost multe tentative de asasinare a lui Putin, afirmă Budanov

HotNews.ro
Generalul Kirilo Budanov, Foto: Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia
Generalul Kirilo Budanov, Foto: Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

Au existat mai multe tentative de asasinare a președintelui rus Vladimir Putin, a afirmat sâmbătă șeful Serviciului de informații militare al Ucrainei (GUR), Kirilo Budanov, relatează Yahoo News preluând agenția de presă DPA.

„Dar după cum puteți vedea, nu au fost reuşite”, a declarat generalul Kirilo Budanov pentru New Voice, un portal de știri ucrainean.

Budanov nu a precizat pe ce se bazează afirmația sa și nici dacă GUR sau alte servicii de informaţii ucrainene ar fi fost implicate în astfel de planuri.

De altfel, Budanov a mai făcut comentarii provocatoare și în trecut, ca formă de război psihologic. Kremlinul a reacționat, purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov insistând că siguranța președintelui rus va fi protejată. „Amenințarea din partea regimului de la Kiev este evidentă”, a spus Peskov pentru agenția de stat rusă TASS.

Șeful spionajului militar ucrainean a mai afirmat în interviu că Putin nu mai este o figură de compromis acceptată de întreaga elită rusă, dar, întrucât acesta se află la putere de peste 20 de ani, „ruşilor le este teamă să îl piardă”.

Budanov a adăugat că, atunci când Putin va muri, îşi imaginează că răspunsul va fi similar celui de la moartea dictatorului sovietic Iosif Stalin în 1953. Pentru oamenii din Uniunea Sovietică de la acea vreme, „întreaga lor lume s-a prăbuşit, ei nu ştiau cum vor trăi în continuare”, a explicat Budanov.

Nu se știu însă multe lucruri despre eventualele atentate la viața lui Putin pe parcursul îndelungatei perioade de când acesta se află la putere. Budanov a mai susținut că o tentativă de asasinare a lui Vladimir Putin de către indivizi din Caucaz a avut loc în mai 2022, la scurt timp după ce liderul rus a ordonat invazia pe scară largă în Ucraina. Nu a oferit însă dovezi în acest sens.



INTERVIURILE HotNews.ro