Sari direct la conținut

Autorii unui furt de bijuterii de 1,5 milioane de euro au fost prinși în Franța. Modul de operare al rețelei

HotNews.ro
Bijuterii, Foto: © Dastin50 | Dreamstime.com
Bijuterii, Foto: © Dastin50 | Dreamstime.com

Trei bărbaţi sud-americani, bănuiţi că ar fi furat la jumătatea acestei luni bijuterii în valoare de 1,5 milioane de euro de la două tinere din Emiratele Arabe Unite, au fost arestaţi pe când încercau să treacă frontiera din Franţa în Spania sub acuzaţia de furt în bandă organizată, au anunţat marţi surse din poliţia franceză, transmite AFP, preluată de Agerpres.

La 13 iulie, două tinere femei, care se pregăteau să se îmbarce pe aeroportul din Nisa (sud-estul Franţei) pentru un zbor cu destinaţia Emiratele Arabe Unite, au semnalat furtul bagajelor în care se aflau, în special, bijuterii de lux în valoare totală de 1,5 milioane de euro.

Cei trei indivizi, în vârstă de aproximativ 50 de ani, au fost arestaţi la 19 iulie la frontiera cu Spania din Urrugne (Pirineii Atlantici), după ce automobilul lor, identificat datorită camerelor de supraveghere de pe aeroportul din Nisa, a fost semnalat la Niort (Deux-Sevres), deplasându-se în direcţia frontierei cu Spania.

În scaunele şi în plafonul fals al vehiculului au fost descoperite 26 de bijuterii în genţi marca Cartier sau Van Cleef & Arpels dar şi suma de 16.000 de euro, precum şi mai multe paşapoarte false peruane şi mexicane.

Modul de operare, conform poliţiei franceze, este cel al reţelelor organizate sud-americane: grupuri de bărbaţi între 50 şi 60 de ani merg în Europa unde se cazează la mari hoteluri cu obiectivul de a fura de la turiştii bogaţi. Cei trei suspecţi au fost transferaţi la Nisa unde vor apăra în faţa unui judecător.

Ancheta, desfăşurată de poliţiştii din cadrul Oltim (Biroul de luptă împotriva traficului ilegal de migranţi), sub conducerea Poliţiei de Frontieră, a beneficiat de colaborarea poliţiştilor spanioli şi germani aflaţi pe teritoriul Franţei în cadrul dispozitivului de securitate alocat pentru Jocurile Olimpice.

INTERVIURILE HotNews.ro