Sari direct la conținut

Avioane de vânătoare pe cerul Capitalei. De ce zboară formații de avioane și elicoptere militare peste București în aceste zile

HotNews.ro
Avioane de vânătoare pe cerul Capitalei. De ce zboară formații de avioane și elicoptere militare peste București în aceste zile
Avioane de vanatoare deasupra Capitalei / Inquam Photos / Octav Ganea

Mai multe formații de elicoptere și avioane militare au survolat cerul Capitalei marți, 16 iulie. Aceste zboruri vor continua și în următoarele zile până pe 20 când este sărbătorită Ziua Aviației Române și când va avea loc o ceremonie militară și cu un survol organizat deasupra bulevardului Aviatorilor și peste Monumentul Eroilor Aerului.

Cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, sâmbătă, 20 iulie, începând cu ora 10:00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, se va desfăşura o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori în memoria eroilor aviatori, transmit Forțele Aeriene Române.

  • „Pe timpul ceremoniei vor evolua aeronave militare aparţinând Forţelor Aeriene Române: F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330 și IAR-99, dar și elicoptere tip EC-135 SMURD și S-70M BlackHawk și o aeronavă Learjet 75 aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, elicoptere tip SA-365 Dauphin ale Serviciului Român de Informaţii, o aeronavă C-17 aparținând PAPA și aeronave Extra 300 aparținând Aeroclubului României, precum și aeronave de tip F-18 Hornet ale Forțelor Aeriene Finlandeze”, transmit Forțele Aeriene Române.

Avioane militare, în zbor de antrenament peste București

Dincolo de evenimentul de pe 20 iulie, în perioada 16-18 iulie, începând cu ora 10.00, în zona Monumentului Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, vor avea loc antrenamente cu aeronavele militare care vor participa la evenimentul marcant al Forțelor Aeriene Române.

Zborurile de antrenament din perioada 16-18 iulie, precum și survolul aeronavelor cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene din 20 iulie se vor executa cu luarea tuturor măsurilor de siguranță și respectarea reglementărilor aeronautice în vigoare, astfel încât impactul asupra comunităţii locale să fie minim, mai transmit Forțele Aeriene Române.

INTERVIURILE HotNews.ro