Sari direct la conținut

BAC 2024. Proba la Biologie, joi. Subiecte și bareme

HotNews.ro
Elevi care susțin examenul de bacalaureat, Foto: AGERPRES
Elevi care susțin examenul de bacalaureat, Foto: AGERPRES

Examenul de Bacalaureat 2024 s-a terminat joi, cu proba la alegere a profilului. O parte dintre absolvenții de liceu dau astăzi BAC-ul la Biologie – animală și vegetală sau anatomie. 

Primele poze cu subiectele la Biologie, ramura Vegetală și Animală, la BAC 2024, au apărut pe stirileprotv.ro, la 30 de minute de la începutul examenului.

Ministerul Educației va publica subiectele de la BAC 2024 și baremele de corectare după ora 15:00, pe site-ul evaluare.edu.ro. 

Probele scrise la examenul de Bacalaureat 2024 au început de luni, cu proba la Limba și literatura română. Marți, absolvenții de liceu au susținut examenul de BAC 2024 la proba obligatorie a profilului (matematică – pentru elevii care au terminat un liceu cu profil real sau istorie – pentru elevii care au terminat un liceu cu profil uman).

Primele rezultate ale examenului de BAC 2024 urmează să apară pe 8 iulie. În aceeași zi, între orele 12:00-18:00, candidații pot depune contestații dacă nu sunt mulțumiți de notele primite la probele scrise. Ulterior, pe 12 iulie, se vor publica rezultatele finale, după contestații, ale examenului de Bacalaureat 2024.

BAC 2024: Modele de subiecte la Biologie și bareme de corectare publicate de Ministerul Educației 

​Ministerul Educației a publicat, în noiembrie anul trecut, modele pentru examenul de Bacalaureat 2024 la Biologie. Acestea au aceeași structură ca subiectele la BAC primite de elevi și în anii trecuți.

„Menționăm că programele de examen nu au suferit modificări față de cele în vigoare pentru anul școlar 2022-2023, iar structura variantelor de subiecte este similară celei din anul școlar trecut”, conform Ministerului Educației.

Ce a picat în anii trecuți la Bacalaureat la Biologie 

În anul 2023 la Bacalaureat la Biologie structura subiectului a fost aceeași ca structura pe care examenul o va avea și la examenul de BAC 2024:

Și la examenul de Bacalaureat 2022 structura subiectelor a fost aceeași:

INTERVIURILE HotNews.ro