Sari direct la conținut

BAC 2024. Proba la Geografie, joi. Subiecte și bareme

HotNews.ro
Examen Foto: DreamsTime
Examen Foto: DreamsTime

Absolvenții de liceu continuă probele scrise de la Bacalaureat 2024. Joi a avut loc proba la alegere a profilului de la examenul de BAC 2024. O parte dintre absolvenții de liceu au susținut proba la Geografie (cei de la profilul uman, care au putut alege această materie).

Poze cu subiectele la Geografie la BAC 2024 au apărut prima dată pe stirileprotv.ro, la o oră distanță de la începutul oficial al probei. 

Fotografierea subiectelor în timpul examenelor naționale este interzisă, potrivit legislației. Edupedu.ro scrie că subiectele de la Geografie de la BAC 2024 sunt fotografiate de o candidată dintr-un centru de examen din județul Arad, cu numărul „332”.

Inspectorul general școlar, Mariu Gondor, a declarat pentru edupedu.ro că ISJ Arad face verificări pentru a identifica centrul de examen unde au fost fotografiate subiectele.

Ministerul Educației va publica subiectele de la BAC 2024 și baremele de corectare după ora 15:00, pe site-ul edu.ro. 

Luni, elevii au dat prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2024, la Limba română, iar marți a avut loc proba obligatorie a profilului (matematică – pentru profilul real – sau istorie – pentru profilul uman). 

Cei care au susținut săptămâna asta probele scrise la examenul de BAC 2024 vor afla primele note pe 8 iulie. Dacă vor fi nemulțumiți de rezultatele obținute, vor putea depune contestații, tot pe 8 iulie, între orele 12:00-18:00. 

După depunerea contestațiilor, lucrările vor fi recorectate, iar rezultatele finale, de după contestanții, de la examenul de Bacalaureat 2024, vor fi publicate pe 12 iulie. 

BAC 2024: Modele de subiecte la Geografie și bareme de corectare publicate de Ministerul Educației 

Examenul de Geografie de la examenul de BAC 2024 are aceeași structură ca examenele la Geografie de la Bacalaureat din anii anteriori. 

Ce a picat în anii trecuți la Bacalaureat la Geografie

Pe lângă modelele publicate de Ministerul Educației, elevii s-au putut pregăti pentru examenul de Bacalaureat 2024 la Geografie consultând și subiectele care s-au dat în anii trecuți. 

Și în anii trecuți subiectele la examenul de BAC la Geografie au păstrat aceeași structură. 

INTERVIURILE HotNews.ro