Sari direct la conținut

Subiecte și bareme BAC Geografie 2024, publicate pe Edu. Ce s-a dat la subiectul III

HotNews.ro
Elevi care susțin examenul de bacalaureat, Foto: AGERPRES
Elevi care susțin examenul de bacalaureat, Foto: AGERPRES

Elevii care au terminat liceul la un profil uman au putut alege să susțină a treia probă a Bacalaureatului 2024 la Geografie. Astăzi a avut loc proba la alegere a profilului. Examenul a început la ora 9:00 și candidații au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva exercițiile primite, până la ora 12:00.  

  • Ministerul Educației a publicat joi, la ora 15:00, subiectele și baremele la Geografie la BAC 2024, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Barem de rezolvare subiecte Geografie BAC 2024

Subiectele la Geografie BAC 2024, potrivit stirileprotv.ro

Fotografierea subiectelor în timpul examenelor naționale este interzisă, potrivit legislației. Edupedu.ro scrie că subiectele de la Geografie de la BAC 2024 sunt fotografiate de o candidată dintr-un centru de examen din județul Arad, cu numărul „332”.

Inspectorul general școlar, Mariu Gondor, a declarat pentru edupedu.ro că ISJ Arad face verificări pentru a identifica centrul de examen unde au fost fotografiate subiectele.

Poze cu subiectele la Geografie la BAC 2024 au apărut prima dată pe stirileprotv.ro, la o oră distanță de la începutul oficial al probei.

Elevii de la uman au avut de rezolvat trei subiecte la proba la Geografie la BAC 2024. La primul subiect, pe baza unei hărți a continentului european, elevii au avut de rezolvat 13 exerciții (să identifice țările și capitalele, versanții marcați, clima).

La al doilea subiect au primit încă o hartă, de data aceasta a României, unde au avut de rezolvat încă 13 exerciții pe baza marcajelor. Candidații la Geografie BAC 2024 au avut de numit orașe, râuri, unități de relief. Li s-au dat și cinci grile cu o singură variantă de răspuns.

La al treilea subiect, elevilor le-a picat un grafic ce reprezintă bilanțul natural în Europa în perioada 1950-2015 și au avut de rezolvat cinci exerciții pe baza informațiilor regăsite.

La un alt subpunct de la subiectul III, elevii au avut de scris trei state vecine Ungariei, două unități de relief, două ape curgătoare și trei orașe.

La al patrulea subpunct, elevii au avut de rezolvat trei exerciții pe baza unui tabel cu temperaturile medii lunare din ianuarie și iulie din Paris și Kiev.

Subiectele, publicate oficial după ora 15:00

Ministerul Educației va publica subiectele de la BAC 2024 și baremele de corectare după ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro

Potrivit Ministerului Educației, peste 134.000 de candidați (peste 119.000 din promoția curentă și peste 15.000 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină examenul de bacalaureat în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate).

Candidații vor afla primele note obținute la probele scrise de la examenul de BAC 2024 abia în 8 iulie. Patru zile mai târziu, după contestații, se vor afișa și notele finale, pe 12 iulie. 

Contestațiile se vor putea depune pe 8 iulie, între orele 12:00-18:00. 

Luni, elevii au dat prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2024, la Limba română, iar marți a avut loc proba obligatorie a profilului (matematică – pentru profilul real – sau istorie – pentru profilul uman). 

INTERVIURILE HotNews.ro