Sari direct la conținut

Bani ai bisericii catolice, spălați prin cafenele și cluburi. Doi clerici sunt anchetați în Grecia

HotNews.ro
Bani ai bisericii catolice, spălați prin cafenele și cluburi. Doi clerici sunt anchetați în Grecia
Biserică catolică în Grecia Foto: Petr Svarc / Universal images group / Profimedia

Autoritățile din Grecia au blocat conturile bancare și bunurile a cinci proprietari de cafenele și cluburi de noapte, fiind bănuiți că au spălat prin intermediul acestora bani furnizați de doi clerici ai bisericii catolice, informează Reuters, citând un oficial grec și presa locală.

După o anchetă care a durat mai multe luni, autoritatea greacă de combatere a spălării banilor a descoperit că peste 3.000.000 de euro au fost direcționați din fondurile bisericii catolice din Grecia în cinci conturi bancare, a afirmat o sursă apropiată anchetei.

Descoperirile au fost trimise procuraturii care urmează să deschidă propria anchetă. Doi oficiali ai bisericii sunt suspectați de delapidare, ultimul transfer de bani care a provocat suspiciuni fiind făcut în urmă cu câteva zile.

Oamenii de afaceri implicați în schema de spălare a banilor provin din regiunea sudică Peloponez.

Sfântul Sinod al Bisericii Catolice din Grecia a precizat, într-un comunicat publicat joi, că nu a fost oficial informată pe această temă de către autoritățile grecești și că va comenta cazul după ce informarea oficială îi va fi remisă.

INTERVIURILE HotNews.ro