Sari direct la conținut

Barack Obama laudă decizia lui Biden de a se retrage din cursa pentru Casa Albă

HotNews.ro
Barack Obama laudă decizia lui Biden de a se retrage din cursa pentru Casa Albă
Barack Obama și Joe Biden. FOTO: Selcuk Acar / AFP / Profimedia

Barack Obama a lăudat decizia președintelui american Joe Biden de a renunța duminică la cursa pentru Casa Albă, spunând că este o dovadă a „iubirii de țară” a liderului american, dar a avertizat cu privire la „ape neexplorate” înaintea alegerilor din 5 noiembrie, relatează AFP.

Biden avea „tot dreptul” să candideze pentru un nou mandat, a spus fostul președinte într-un comunicat, lăudând palmaresul fostului său vicepreședinte, în vârstă de 81 de ani, numindu-l „patriot de cel mai înalt nivel”.

„Joe Biden a fost unul dintre cei mai importanți președinți ai Americii, precum și un prieten drag și partener pentru mine. Astăzi, ni s-a reamintit – din nou – că el este un patriot de cel mai înalt nivel”. 

„Vom naviga pe ape neexplorate în zilele următoare. Dar am o încredere extraordinară că liderii partidului nostru vor fi capabili să creeze un proces din care să iasă un candidat remarcabil”, a continuat el.

Barack Obama le-ar fi spus de altfel apropiaţilor săi în ultimele zile că şansele de victorie ale preşedintelui Biden s-au diminuat foarte mult, mai ales în urma dezbaterii electorale din 27 iunie cu contracandidatul său republican Donald Trump, şi consideră prin urmare că actualul preşedinte democrat trebuie să se gândească serios la viabilitatea candidaturii sale.

INTERVIURILE HotNews.ro