Sari direct la conținut

Bărbatul care a dat alerta falsă cu bombă la hotelul unde era cazată Elena Lasconi a fost prins / E cunoscut cu afecțiuni psihice / Ce amendă a primit

HotNews.ro
Intervenție în cazul unei alerte cu bombă / FOTO: Inquam Photos / George Calin
Intervenție în cazul unei alerte cu bombă / FOTO: Inquam Photos / George Calin

Poliţiştii l-au prins şi l-au amendat pe cel care a sunat luni la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat prezenţa unui dispozitiv explozibil la Hotelul Continental din Timişoara. În urma apelului, oamenii din hotel au fost evacuaţi, iar la faţa locului au sosit imediat poliţişti, jandarmi şi lucrători SRI.

Bărbatul care a alertat autorităţile are 50 de ani şi a fost amendat cu 4.000 de lei, potrivit News.ro.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este o alarmă falsă, fiind identificat apelantul, un bărbat în vârstă de 50 de ani. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 4.000 de lei conform OUG 34/2008 privind apelarea nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112”, a transmis IPJ Timiş.

Totodată, bărbatul a fost dus la Clinica Psihiatrică „Eduard Pamfil” din Timişoara în vederea efectuării unui control de specialitate.

Bărbatul este cunoscut cu afecțiuni psihice, conform publicației locale Opinia Timișoarei.

Luni după-amiază, un apel la numărul de urgenţă 112 anunţa prezenţa unei bombe într-un hotel aflat în apropierea centrului Timişoarei. Imediat oamenii din hotel au fost evacuaţi, iar la faţa locului au intervenit poliţişti, jandarmi şi lucrători SRI care au căutat dispozitivul.

Lidera USR, Elena Lasconi, a anunțat că era cazată la acel hotel, aflându-se printre cei care au fost evacuați. „E alarmă cu bombă la hotelul la care sunt cazată în Timișoara de vineri și până mâine (marți, n.r.). Eu acum sunt în afara hotelului. Există un coleg care a rămas în camera de hotel și a fost scos de urgență în jurul orei 6 fără zece (17.50, n.r.), iar acum e plin de forțe de ordine”, a spus Lasconi, într-o postare video. „E cel puțin ciudat ce se întâmplă, dar să sperăm că este doar o alarmă falsă cu bombă”, a adăugat lidera USR, de pe bancheta din spate a mașinii în care se afla.

Citiți și:

INTERVIURILE HotNews.ro