Sari direct la conținut

Băsescu: Pactul lui Dăncilă e cel mai fals pe care l-am văzut pus pe hârtie. Degeaba ai salariu mai mare dacă te duci în spital și mori

HotNews.ro
Traian Basescu, Foto: Hotnews
Traian Basescu, Foto: Hotnews

Traian Băsescu a declarat că, în cazul în care ar mai fi președinte de partid, nu ar semna pactul propus de Viorica Dăncilă pentru că ar însemna „o urcare în barca guvernului PSD”. Acesta a precizat că pactul e cel mai mare fals pe care l-a văzut pus pe hârtie.

„Categoric, dacă aș fi președinte de partid, nu aș semna un asemenea pact, pentru că în primul rând ar fi o urcare în barca guvernului PSD pe niște politici pe care noi le-am acuzat a fi incorecte. V-o spun sigur, am văzut în pact aici că grija PSD-ului care cheamă la semnarea acestui pact e bunăstarea românilor”, a afirmat Traian Băsescu, într-o intervenție telefonică la România Tv, scrie Mediafax.

Fostul președinte a adăugat că mărirea pensiilor și salariilor nu înseamnă bunăstare pentru români, ci creșterea calității vieții.

„Să nu se supere nimeni pe mine, dar e cel mai mare fals pe care l-am văzut pus pe hârtie, în ultimul timp. Mărirea pensiilor și salariilor nu înseamnă creșterea bunăstării. (…) Nu înseamnă spitale în care iei nosocomiale și ieși la cimitir, școli adecvate. Calitatea vieții înseamnă să aibă autostrăzi, un mediu curat și abia apoi salariu. Degeaba ai salariu mai mare dacă te duci în spital și mori, degeaba ai pensie mai mare când ieși din spital cu o cruce în față. Pensiile trebuiau mărite, dar trebuiau mărite chibzuit”, a conchis Băsescu.

Toți liderii politici, cu excepția lui Victor Ponta, au respins pactul propus vineri de premierul Viorica Dăncilă, prin care partidele ar fi urmat să se angajeze că nu vor tăia pensiile și salariile și ”vor lupta pentru bunăstarea românilor”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro