Sari direct la conținut

Bătaia de la Spitalul Sf. Pantelimon. 10 persoane au fost arestate / Au intrat în spital înarmate cu bare metalice, bâte, săbii, furci și cuțite

Poliția a dus la audieri mai mulți oameni implicați în scandalul de la Sf. Pantelimon / Foto: Inquam / Octav Ganea
Poliția a dus la audieri mai mulți oameni implicați în scandalul de la Sf. Pantelimon / Foto: Inquam / Octav Ganea

Zece persoane implicate în bătaia de la Spitalul Sf Pantelimon au fost arestate preventiv, miercuri. Conform procurorilor, acestea au intrat în zona de Primiri Urgențe a spitalului înarmate cu bare metalice, bâte sau săbii, iar în timpul scandalului au lovit și aparatura medicală. 

Decizia arestării preventive a celor 10 persoane a fost luată de Judecătoria Sectorului 2, acuzațiile fiind de tulburarea ordinii și liniștii publice, de lovire sau alte violențe și „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”. 

Conform procurorilor Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, sâmbătă, 21 septembrie, în jurul orei 11:20, unul dintre bărbați a mers înarmat cu un cuțit la Spitalul Sf. Pantelimon. Odată intrat în secția de primiri urgențe, „ar fi exercitat acte de violență fizică, în public, împotriva unei persoane vătămate, constând în lovirea ei cu piciorul în zona capului, cu consecința dezechilibrării și căderii acesteia la nivelul solului”, susțin procurorii. 

„Inculpatul ar fi beneficiat de complicitatea morală a 11 inculpați și a unei persoane rămase neidentificate, care l-ar fi  însoțit pe autor la data și ora comiterii faptei în incinta Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon, toți ar fi fost înarmați, fără drept, cu diverse obiecte contondente – bare metalice, bâte din lemn, săbii, furci și cuțite, în scopul întăririi rezoluției infracționale a autorului”, au stabilit procurorii. 

Autoritățile notează că prin acțiunile lor aceștia au creat „o stare de temere și panică” celor din jur, dar și întreruperea activității personalului medical. 

Pe lângă cele 10 persoane arestate preventiv, pentru alte trei persoane implicate cercetările sunt continuate de către polițiști sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București. 

„Au intrat cu bâte, cu furci şi cu săbii, din ce am putut vedea în urma analizei imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din unitatea de primiri urgenţe. Au fost cam 10-15 persoane care au oprit în faţa porţii spitalului, au coborât în fugă şi efectiv au intrat fără nicio reţinere, fără a putea fi opriţi, în camera de gardă, în căutarea primelor victime, sosite cu mijloace proprii. Au fost foarte agresivi”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Pantelimon, Fiorela Mitoiu. 

Medicul a povestit că inculpații au lovit aparatura medicală, au distrus un birou și au lovit cu o bâtă un calculator. După ce au amenințat și au făcut scandal, au „părăsit repede unitatea de primiri urgenţe pentru că şi-au dat seama că sosesc organele de poliţie”.

INTERVIURILE HotNews.ro