Berea, parte din cultura austriacă: Un sfert dintre austrieci beau bere la masa de prânz, iar aproape jumătate la cină
Rezultatele unui raport privind cultura berii nu sunt surprinzătoare, scrie publicația austriacă Der Standard. Austriecii beau multă bere. Inclusiv consumul de bere fără alcool este în creștere.
Brau Union, companie care deține peste 20 de branduri cu peste 100 de tipuri de bere, a comandat un studiu privind cultura berii în Austria. 84% dintre cei care au participat la studiu au răspuns că berea este importantă pentru cultura internă a băuturilor. Cu toate acestea, potrivit studiului realizat de institutul de cercetare de piață Market, o treime dintre aceștia apreciază mai mult berea într-un pub decât acasă, în parte pentru că mulți o asociază cu socializarea.
Mai mult de jumătate (51%) consumă bere în mod regulat, adică de mai multe ori pe lună. 31% din acest grup consumă acum și bere fără alcool. Cel puțin 46% dintre consumatorii obișnuiți de bere percep un simț crescut al responsabilității în ceea ce privește consumul de alcool în Austria.
Când se bea cea mai multă bere?
Patru din zece respondenți au declarat că beau bere în mod regulat și în anumite ocazii (la masă, când mănâncă în oraș, în weekend). În cursul normal al zilei, oamenii beau bere în principal după serviciu (46%), la cină (47 %) sau mai târziu în cursul serii sau noaptea (33 %). Un sfert dintre austrieci spun că le place să bea bere și la prânz. În vacanță și în zilele libere, oamenii adoptă o abordare mai relaxată: o treime (31%) beau și „în alte momente”.
Interesul pentru berile artizanale este în creștere, dar există încă loc de îmbunătățiri. 27 % dintre cei intervievați au consumat deja bere fabricată din ingrediente ecologice. 62% preferă să cumpere bere în recipiente reutilizabile, însă statele federale au opinii foarte diferite în această privință: în timp ce 74% din Austria Superioară folosesc recipiente reutilizabile, în Viena această cifră este de numai 47%
Studiu a fost realizat pe 2.085 de persoane.