Sari direct la conținut

Biden a cerut ca Robert F. Kennedy Jr. să fie protejat de Serviciul Secret

HotNews.ro
Robert Kennedy Jr, Foto: Scott Eisen / Getty images / Profimedia
Robert Kennedy Jr, Foto: Scott Eisen / Getty images / Profimedia

Președintele american Joe Biden a cerut ca Robert Kennedy Jr., candidatul independent la Casa Albă, să beneficieze de protecția Serviciului Secret, a anunțat ministrul Securității Interne după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump, relatează AFP.

„În lumina evenimentelor din acest weekend, președintele mi-a cerut să lucrez cu Serviciul Secret pentru a asigura protecția lui Robert Kennedy Jr.”, a declarat Alejandro Mayorkas reporterilor.

De altfel, echipa de campanie a candidatului independent la prezidențiale SUA a cerut deja să primească protecție din partea Secret Service. 

 „Avem o cerere oficială în așteptare depusă deja la DHS (Departamentul pentru Securitate Internă) săptămâna trecută”, a declarat consultantul de securitate al lui Kennedy, Gavin de Becker, pentru POLITICO într-un mesaj.

Kennedy și echipa sa au fost hipersensibili cu privire la siguranța lui din cauza asasinatelor unchiului său, președintele John F. Kennedy, și a tatălui său, senatorul Robert F. Kennedy, care a fost ucis în campania electorală în 1968.

Acum, după ce Trump a fost împușcat în plină zi la un miting în Pennsylvania, aceste preocupări sunt amplificate atât de democrați, cât și de republicani.

Guvernatorul Colorado Jared Polis, un democrat, a scris pe X că guvernul federal ar trebui să „ofere imediat protecția serviciilor secrete” lui Kennedy. Rep. Ruben Gallego (D-Ariz.) a scris pe X: „Trebuie să sporim protecția Serviciului Secret pentru toți candidații majori la președinție, inclusiv pentru Robert Kennedy, Jr”.

INTERVIURILE HotNews.ro