Sari direct la conținut

Biden, despre gafele dese pe care le face: Eu am un program oficial încărcat, Trump stă pe terenul de golf

HotNews.ro
Joe Biden , Foto: Evan Vucci / Associated Press / Profimedia Images
Joe Biden , Foto: Evan Vucci / Associated Press / Profimedia Images

Întrebat despre prestația slabă din dezbaterea cu Trump și despre alte gafe făcute, Biden spune că programul său a fost „plin” de când a făcut „greșeala stupidă” de a călători prea mult și de a se culca prea târziu, înainte de dezbatere.

Atunci când Financial Times l-a întrebat cum de ar putea în anii viitori să facă față „celei mai solicitante slujbe din lume” având în vedere limitele sale fizice, Biden a răspuns: „Care limitări?”: I s-a spus că au apărut informații despre faptul că a cerut un program restrâns. A spus că nu e adevărat și că nu s-a referit la programul de președinte, ci la cel de întâlniri din campanie, cu strângerea de fonduri.

„Îmi iubesc personalul, dar ei adaugă lucruri. Ei adaugă lucruri tot timpul. Soția mea mă bate la cap”, a spus Biden. Acesta neagă informațiile potrivit cărora ar trebui să se culce mai devreme, dar recunoaște că ar fi „mai inteligent pentru mine să alternez un pic mai mult”.

Biden a subliniat faptul că el a avut zeci de întâlniri internaționale cu un consum mare de energie, cum ar fi și acest summit NATO, în timp ce adversarul său în cursa pentru prezidențiale Donald Trump „nu a făcut practic nimic” și și-a petrecut timpul „plimbându-se cu căruciorul său de golf, completându-și fișa de scor”.

Biden spune că a avut întotdeauna înclinația, fie că a făcut sport, fie că a făcut politică, de a merge mai departe, așa că „acum trebuie să se controleze un pic mai mult”.

Liderii europeni mă încurajează să câștig

Președintele a declarat reporterilor în timpul conferinței de presă de joi că liderii străini pe care i-a întâlnit în timpul conferinței NATO din această săptămână nu și-au exprimat îngrijorarea cu privire la caapcitățile sale fizice și mentale pentru funcție.

În schimb, aceștia și-au exprimat teama față de perspectiva unui al doilea mandat Trump dacă Biden pierde în noiembrie, a spus el.

 „Cred că pot să spun asta fără să par prea egoist – nu am avut niciun aliat european care să vină la mine și să-mi spună: „Joe, nu candida”, a spus el. „Ceea ce i-am auzit spunând este: ‘Trebuie să câștigi – nu-l poți lăsa pe acest tip să iasă în față, ar fi un dezastru, ar fi un dezastru’”, potrivit CNN.

Biden a subliniat comentariile fostului președinte Donald Trump în timpul unui miting recent în care a recunoscut că nu era familiarizat cu alianța NATO înainte de a prelua funcția, glumind: „Politica externă nu a fost niciodată punctul său forte”.

Și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ceea ce el a descris ca fiind „afinitatea lui Trump față de oamenii care sunt autoritari”.

INTERVIURILE HotNews.ro